Sari la conținut
Home » Wheaten Terrier cu blana moale / Soft coated wheaten terrier

Wheaten Terrier cu blana moale / Soft coated wheaten terrier

  • de


Greutate: 14 – 18 kg
Inaltime: 43 – 48 cm
Origine: Irlanda,

Istoric rasa Acest caine isi are originea in vechile rase de caini care au trait timp de mii de ani in Irlanda. Se crede ca este inrudit cu Terrierul Irlandez si Kerry Blue Terrierul. A patruns in  SUA abia dupa 1940.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, robust, iute, plin de forta, cu un aspect patrat. Capul este lung, plat, stop bine definit, acoperit cu un par bogat si moale. Ochii sunt de marime medie, migdalati, distantati, de culoare caprui. Urechile sunt mici spre medii, atarnate spre fata, acoperite de par. Coada este scurta, purtata in sus dar nu pe spate. Are o blana bogata pe cap acoperindu-i ochii si formand barba. Blana pe corp este foarte moale si matasoasa si are nevoie de doi ani pentru a creste. Poate fi ondulata sau creata. Culorile pot varia de la galben-pai pana la galben roscat.

Personalitate Este un caine curajos, vioi, cu miscari sigure si elegante, activ si jucaus, inteligent si dornic sa invete. Uneori poate fi incapatanat. Latra destul de putin. Foarte atasat si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, accepta in general alti caini si alte animale din gospodarie, daca a fost socializat de mic.

Ingrijire Cainii din aceasta rasa nu naparlesc, dar trebuiesc pieptanati din cand in cand pentru a nu se incalci blana. Blana nu se tunde nici nu se smulge.

Conditii de viata Se simte mai bine in aer liber, fiind destul de rezistenti la intemperii, dar se adapteaza si la conditiile dintr-un apartament, daca i se asigura posibilitatea de a face multa miscare zilnic, avand un grad ridicat de activitate. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Acest caine se dreseaza destul de usor pentru ca este inteligent si intelege repede ce trebuie sa faca. Dresajul trebuie sa fie consecvent, ferm dar pozitiv, fara a fi sever. Trebuie invatat ce are si ce nu are voie sa faca, ii plac activitatile sportive ca flyball, concursurile de agilitate. Daca isi vor consuma zilnic rezervele de energie vor fi linistiti in casa.

Utilitate Este folosit la vanatoarea de animale salbatice mici, ca paznic al fermelor si locuintelor, ca un placut si devotat companion.