Sari la conținut
Home » Cum ajungi să salvezi peste 100 de animale sălbatice? Povestea unui doctor cu suflet mare

Cum ajungi să salvezi peste 100 de animale sălbatice? Povestea unui doctor cu suflet mare

Cum ajungi să salvezi peste 100 de animale sălbatice? Povestea unui doctor cu suflet mare.

Un doctor din India a salvat peste 100 de animale sălbatice!

Doctorul Prakash Amte a început acum mai bine de patru decenii un proiect de ajutorare a oamenilor din zona rurală a Hemalkasa, India, oferindu-le asistență medicală celor aflați în nevoie:

 „Am construit o căsuță și am deschis un spital. Ne-am confruntat cu multe probleme la început, căci oamenii nu aveau încrerede în noi și obișnuiau să fugă de noi”, a spus el.

Însă, se pare că nu doar oamenii erau cei care aveau nevoie disperată de ajutor.

Momentul care i-a schimbat total viața!

Doctorul a fost martorul unui eveniment de-a dreptul tulburător pentru el, dar cât se poate de normal pentru membrii respectivei localități:

„Am văzut mai mulți oameni ai tribului care se întorceau de la vânătoare. Eram puțin speriați, căci eram abia mutați aici. Aveau două maimuțe prinse de un băț de bambus, iar doi bărbați le cărau pe umeri. Un pui de maimuță era încă agățat de trupul mamei sale moarte. M-am simțit cumplit”, a spus doctorul Prakash Amte.

Surprins că oamenii din India mâncau maimuțe pentru a supraviețui, acesta a decis să ofere orez și legume în schimbul puiului de maimuță condamnat la moarte sigură:

 „Nu știam că oamenii mănâncă maimuțe în India. Însă, aici, oamenii le vânau. I-am rugat să ne dea nouă puiul. A fost prima noastră negociere”, și-a amintit el.

Amte’s Animal Ark și începutul unei adevărate misiuni de salvare a animalelor sălbatice

Schimbul menționat anterior i-a convins pe localnici să îi aducă și alte animale, iar casa sa a devenit un adevărat refugiu pentru animale. Leoparzi, leneși, veverițe, antilope, șopârle și multe alte specii au început să fie crescute împreună de familia acestuia, cu multă dragoste:

„Consider animalele membri ai familiei. În viitor, sperăm să ajutăm și speciile aflate pe cale de dispariție și animalele din alte sanctuare și să le eliberăm în sălbăticie când sunt pregătite”, a spus bărbatul.

Eforturile depuse de bărbat și de familia sa nu au rămas nerăsplătite. A început să primească donații din întreaga lume, a devenit subiectul unui documentar și a primit premiul Maica Tereza pentru implicarea socială.

Mai mult decât atât, cei patru nepoți i-au promis să ducă mai departe lupta pentru ajutorarea animalelor sălbatice, atât prin salvarea lor, cât și prin educarea oamenilor în scopul prevenirii actelor de cruzime.