Sari la conținut
Home » Constipația la pisici: uleiul de măsline și alte remedii de casă

Constipația la pisici: uleiul de măsline și alte remedii de casă

intreabavetrinarul.ro

Dacă pisicuța ta pare să aibă probleme cu scaunul, poți folosi uleiul de măsline ca remediu natural pentru constipația felină. Același ulei de măsline cu care gătești poate ajuta la mișcarea scaunului pisicii tale.

Aflați cum să vă dați seama dacă pisica dumneavoastră este constipată și cum să folosiți această metodă, alături de alte câteva remedii casnice pentru a le ușura constipația.

Utilizarea uleiului de măsline ca remediu împotriva constipației

Uleiul de măsline este o metodă sigură și eficientă pentru tratarea felinelor care se confruntă cu constipație. De ce? Funcționează ca un lubrifiant și înmoaie materiile fecale din corpul pisicii, permițându-i să treacă mai ușor.

Tratarea pisicilor cu ulei de măsline este o alternativă mult mai simplă și mai puțin stresantă decât administrarea unei clisme de către medicul veterinar. Pisica dumneavoastră ar trebui să simtă ușurare în câteva ore de la consumul de ulei de măsline.

Doza de ulei recomandată pentru pisica constipată

Pentru o criză ușoară de constipație, dați-i pisicii între ½ și 1 lingură de ulei de măsline, sau între cinci și 10 picături dacă folosiți un picurător. Pentru cea mai ușoară administrare, adăugați uleiul în mâncarea pisicii dumneavoastră.

Uleiul de măsline nu este un tratament potrivit pentru felinele cu probleme recurente de constipație. Acesta conține acizi terpenici și compuși fenolici, pe care ficatul unei pisici are dificultăți în a le procesa corespunzător.

Folosiți uleiul de măsline doar în doze mici și aduceți pisica dumneavoastră la medicul veterinar imediat dacă apar efecte secundare sau dacă constipația pisicii dumneavoastră persistă.

Ulei de măsline și efectele secundare

Uleiul de măsline nu ar trebui să aibă efecte secundare pentru pisica dumneavoastră atunci când este administrat rar, în doze mici, deși cantitățile excesive pot provoca diaree.

Pisicile cu o stare de sănătate precară pot avea probleme de digerare a uleiurilor, așa că discutați cu medicul veterinar înainte de a administra ulei de măsline unei pisici cu o stare de sănătate precară.

Alte remedii naturale de casă pentru constipația pisicii

Pe lângă utilizarea uleiului de măsline, există mai multe remedii de casă pe care le puteți încerca pentru constipația pisicii dumneavoastră. Probabil că aveți deja aceste elemente în bucătăria dumneavoastră, dar dacă nu, ele sunt ușor de găsit la toate magazinele alimentare.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos poate fi benefic pentru pisici în multe scenarii, inclusiv în cazul constipației. Acesta funcționează în același mod ca și uleiul de măsline pentru a lubrifia scaunul și a-l ajuta să se deplaseze prin colon.

Doza de ulei de nucă de cocos pentru constipația pisicilor: ½ linguriță la 10 kilograme de greutate, o dată pe zi.

Pulberea de coji de psyllium, cunoscută mai frecvent sub denumirea comercială Metamucil, este un laxativ care formează volum și care poate ajuta pisicile constipate. Este făcută din coji de semințe, deci este complet naturală. Asigurați-vă doar că pisicuța bea multe lichide pentru a evita să devină și mai constipată din cauza fibrelor.

Doza de coji de psyllium pentru constipația pisicilor: ½ până la 1 linguriță o dată pe zi, amestecată în mâncarea pisicii tale.

Dovleac

Acest dovleac bogat în fibre ar putea ajuta să îi ofere pisicii dumneavoastră o oarecare ușurare. Dovleacul este încărcat cu fibre și are, de asemenea, un conținut ridicat de apă. Folosiți numai dovleac simplu din conservă (nu amestec pentru plăcintă de dovleac) sau dovleac fiert preparat în casă. Trebuie doar să știți că nu tuturor pisicilor le place gustul sau textura dovleacului.

Doza de dovleac pentru constipația pisicii: ½ până la 1 linguriță de una-două ori pe zi.

Suc de Aloe Vera

Unii clinicieni recomandă sucul de aloe vera ca soluție pentru constipație atât la oameni, cât și la animalele de companie. Aloe poate avea efecte negative asupra rinichilor, așa că verificați cu medicul veterinar înainte de a da acest lucru pisicii dumneavoastră. Evitați orice produse care conțin latex de aloe sau care au aditivi.

Doza de suc de aloe vera pentru constipația pisicii: ½ până la 1 linguriță o dată pe zi.

Hrană umedă pentru pisici

Creșterea aportului de apă al pisicii este o parte importantă în eliminarea constipației, iar hrana umedă poate ajuta în acest sens. Acest lucru este deosebit de important dacă pisica dumneavoastră mănâncă numai crochete sau hrană uscată. Oferiți-i hrană umedă cu puțină apă călduță adăugată pentru a primi lichide. Acest lucru ar trebui să ajute la punerea în mișcare a lucrurilor.

Cum îți dai seama că pisica este constipată

Există mulți factori care contribuie la constipația la pisici, inclusiv dieta, deshidratarea, tumorile, funcția renală, obezitatea sau o cutie de gunoi murdară. Pisicile sunt ușor de stresat și orice fel de stres pe care îl experimentează poate contribui, de asemenea, la constipație.

Cel mai simplu mod de a vă da seama dacă pisica dumneavoastră suferă de constipație este verificarea litierei. Majoritatea pisicilor își fac nevoile cel puțin o dată pe zi. Dacă pisica dumneavoastră a stat două zile fără să facă caca sau are scaun uscat, tare, subțire sau mic, este posibil să fie constipată.

Dacă aveți mai multe pisici, cel mai ușor este să vă dați seama dacă una dintre ele este constipată dacă vedeți una dintre pisici:

Urlă în timp ce încearcă să folosească litiera; Nu mănâncă, ocazional, vomită sau are anusul umflat.

Prevenirea constipației feline

Din fericire, există măsuri de siguranță pe care le puteți lua pentru a preveni ca pisica dumneavoastră să devină constipată în primul rând curățați-vă pisica în mod regulat pentru a minimiza cantitatea de blană pe care o linge și o înghite.
Mențineți stresul pisicii la un nivel minim; Curățați litiera în mod regulat; încurajați-vă pisica să bea lichide pentru a o menține hidratată; ajutați-vă pisica să își mențină o greutate sănătoasă prin exerciții fizice și dietă.
Păstrați-vă pisica activă, deoarece exercițiul fizic este important pentru mișcarea digestivă, potrivit lovetoknowpets.com.