Buna seara domnule doctor,Motanul meu este un birmanez frumos de 16 ani si 9 luni si acum 2 saptamani a facut o fistula perianala care a fost tratata la medicul veterinar, i-au fost administrate antibiotice cu spectru larg, injectabil si totul s-a inchis si este bine. Cam de o saptamana a aparut probleme cu iesitul afara este constipat zic eu pentru ca dupa 3 zile mama i-a pus 1/2 supozitor cu glicerina pt. copii si a iesit dar putin, de atunci au trecut 4 zile si nu a mai iest insa in aceasta seara a pus iarasi supozitor si i-a dat putin ulei de masline si a iesit afara fara probleme. Mai primeste si Laxavet 1,2 ori pe zi deoarece ma ingrijoreaza cu aceasta constipatie. S-a mai intamplat asa de vreo 2 ori sa iasa mai greoi afara si inainte de fistula dar la fel cu supozitor s-a rezolvat. Oare si faptul ca a avut fistula si nu suporta sa-l atigi la coada si injectiile, toate sa ii fi cam stresat si au produs perturbatii in linistea lui zilnica. Acum este si frig si nu prea mai iese pe afara mai mult mananca se mai invarte prin casa si doarme. Va rog sa ma ajutati cu opinia si sfatul dvs. rofesioniste, cum sa procedez in continuare sa se echilibreze sa iasa normal la 1,2 zile afara. Nu ii place la medic si nu vreau sa il mai stresez, are personalitate dar cu fistula a trebuit sa ajungem.Va multumesc foarte mult.
[box]Sample Content[/box]
Buna ziua,
La pisicile care ajung la aceasta varsta, constipatia este relativ normala. Totodata, e posibil ca aceasta sa fie un efect al unor afectiuni mai serioase. Recomand o ecografie abdominala..E posibil ca aceasta sa fie un efect al unor afectiuni mai serioase. Recomand o ecografie abdominala.
Mai trebuie sa va sfatuiti cu medicul veterinar la care ati apelat daca e cazul sa mai continuati utilizarea supozitoarelor cu glicerina. Ele ajuta pe moment, dar daca sunt folosite des provoaca iritatii locale, sensibilitate, fisuri etc. Incercati cateva zile sa ii puneti pisicii o sticla cu apa calda pe burtica, pentru a-i stimula digestia si o lingurita de ulei de masline in hrana, o data pe zi. Puteti incerca sa ii schimbati treptat si alimentatia, trecand la una mai usor digerabila.
Multa sanatate!