Sari la conținut
Home » Ce s-a întâmplat cu Arya, căţeluşa de lup cehoslovac pierdută. Detalii incredibile

Ce s-a întâmplat cu Arya, căţeluşa de lup cehoslovac pierdută. Detalii incredibile

Ce s-a întâmplat cu Arya, căţeluşa de lup cehoslovac pierdută.  Arya, o femelă lup, în vârstă de un an, s-a pierdut în timp ce tranzita oraşul Teiuş, iar la o oprire pe traseu, câinele a sărit din cuşca amenajată în remorca ataşată automobilului cu intenţia de a urca în faţă, lângă stăpân.

Stăpânul, care şi-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat decât după mulţi kilometri, își pierduse orice speranță că o va mai regăsi. Arya a fost găsită la 250 de kilometri distanță.

Ce s-a întâmplat cu Arya, căţeluşa de lup cehoslovac pierdută.  40 de oameni s-au implicat în găsirea patrupedului

„Dragii noştri! Dragi oameni frumoşi care au participat la căutări şi care au fost cu gândul alaturi de Arya! Este confirmat cipul, Arya este găsita şi în siguranţă. Nu ar fi fost posibil fără implicarea acestor aproape 40 de oameni care au venit din Aiud şi te miri de pe unde pentru a da o mana de ajutor. Mulţumim Gabriel A. Groza pentru stăpânirea de sine!”, este  mesajul postat pe pagina ”Pentru Arya”, de pe Facebook, unde au fost transmise în ultimele zile informaţii cu privire la soarta câinelui.

Cum au găsit-o pe Arya? Zeci de persoane din zonă s-au implicat în operaţiunea impresionantă de căutare, fiind transmise regulat informaţii şi fotografii cu privire la câine.

Află totul despre Câine lup cehoslovac

Lupul cehoslovac este o rasă relativ nouă de câini de lupi care își urmărește descendența inițială într-un experiment realizat în 1955 în Cehoslovacia.

Câinele lup cehoslovac se aseamănă ciobănescului german prin picioarele sale lungi și dispune de o constituție elegantă, ușoară. Înălțimea minimă la greabăn este de 65 cm la masculi și de 60 cm la femele. Greutatea minimă a masculilor este de 26 kg, cea a femelelor de 20 kg.

Capul are – privit dintr-o parte sau de sus – o formă de pârghie. Ochii înguști, oblici, au culoare de chihlimbar. Nasul oval este negru. Urechile subțiri și ridicate sunt triunghiulare. Coada este plasată sus și ținută drept în jos, dar este ridicată în formă de semilună în momente de surescitare. Pielea netedă nu este pigmentată. Câinii lup cehoslovaci merg la trap, ușor și amplu.

Temperamentalii și activii câini lup cehoslovaci sunt curajoși și neînfricați, dar totuși neîncrezători și cu un set de reacții adaptat situațiilor. Față de stăpân demonstrează o loialitate extremă. În standardul de rasă există o anumită neîncredere și precauție față de orice schimbare și orice străin.

Punctele forte ale câinelui lup cehoslovac sunt capacitatea sa fizică neobișnuită, simțul său de orientare, siguranța sa în trackingul după miros, precum și rezistența. Câinii lup cehoslovaci dispun de un limbaj de corp variat.

Un pui de câine din această rasă costă aproximativ 6.000 de lei. Atenție când cumpărați un pui de câine. Crescătorii și mai ales iubitorii unei anumite rase care doresc să obțina pui foarte reușiți ca si tipologie, sănătoși genetic și mult mai valoroși decât părinții puilor nu vor fi aproape găsiți niciodată pe sit-uri de anunțuri în târguri de animale sau să plaseze puii în pet-shopuri care comercializează pui de câine.

Un crescător serios vă invită să vizitați canisa. V ă prezintă părinții puilor și apoi vă invită la o discuție despre rasa respectiva. Odată cu puiul veți primi carnetul de sănătate în care sunt trecute deparazitările și vaccinările comform vârstei ștampilate și semnate de un medic veterinar.

Obțiunea achiziționării unui pui de la un crescător profesionist va oferă garanția ca exemplarul face parte din rasa respectiva, deține un pedigree, este sănătos și exclude aproape total apariția maladiilor genetice.