Sari la conținut
Home » O companie aeriană a pierdut câinele unui pasager pe cel mai aglomerat aeroport din lume

O companie aeriană a pierdut câinele unui pasager pe cel mai aglomerat aeroport din lume

O companie aeriană a pierdut câinele unui pasager pe cel mai aglomerat aeroport din lume. Este un scenariu de coșmar pentru oricine are un animal de companie: să-l ia în călătorie cu tine și să-l pierzi.

Paula Rodriguez trăiește în prezent acel coșmar, după ce câinele ei, Maia, a fost pierdut de personalul aeroportului, care o ducea la zborul ei Delta pe aeroportul din Atlanta – cel mai aglomerat din lume.

O companie aeriană a pierdut câinele unui pasager

Rodriguez zbura din casa ei din Republica Dominicană pentru o vacanță de două săptămâni în California cu câinele ei de șase ani, Maia, pe 18 august.

Caine pierdut pe aeroportul din Atlanta
Maia, cainele pierdut pe aeroportul din Atlanta

Zborând cu Delta Air Lines cu Maia în cabină, călătoria lui Rodriguez a inclus o escală la Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta, înainte de a continua spre San Francisco.

Dar la sosirea la Atlanta, vineri, la 18.55, Rodriguez spune că personalul forțelor de frontieră a informat-o că „nu îndeplinește cerințele” vizei sale de turist – așa că au anulat-o, spunându-i că va trebui să se întoarcă acasă pe următorul zbor.

Când și-au dat seama că asta urma să se întâmple a doua zi, au spus că va trebui să petreacă noaptea într-un centru de detenție – dar că câinele ei nu poate veni cu ea.

„Au sunat un agent Delta, care mi-a luat-o pe Maia”, a spus Rodriguez pentru CNN.

„Am început să pun întrebări despre locul în care își va petrece noaptea și i-am spus că a fost în dificultate în timpul zborului. Când am ajuns acolo [la Atlanta] vomitase și avea diaree.

Mi-a spus să nu-mi fac griji, că va fi dusă la o unitate cu personal instruit pentru asta. Că i-ar da mâncare și apă și ar avea grijă de ea. Nu a fost dorința mea, dar am înțeles. Nu puteam face nimic și am avut încredere în el.” a mai spus Paula Rodriguez.

Zborul lui Rodriguez înapoi în Republica Dominicană era programat pentru ora 10.20 a doua zi, iar personalul de frontieră i-a spus că o vor lua de la centrul de detenție cu o oră și 45 de minute înainte de plecare, pentru a o duce la poartă, unde se va întâlni cu câinele ei.

 

Pasagerii se îmbarcau deja la sosire. Dar Maia nu era acolo.

Ajunși la Poarta de înbarcare au constatat că micuțul cățel nu era acolo.

„Personalul de la poartă a început să sune. A venit un manager și a spus că o caută, că ar trebui să fie în unitate, dar nu au avut timp să se uite și ar trebui să mă urc în avion”, a spus Rodriguez.

„Am început să intru în panică și am spus: Îmi pare rău, nu pot să înțeleg când îmi spui că nu știi unde este câinele meu”.

O oră mai târziu au transferat-o la un zbor, plecând spre Punta Cana, la două ore și jumătate de mers cu mașina de Santo Domingo. Rodriguez a acceptat să schimbe destinația și a presupus că este o simplă confuzie și Maia va veni  cu următorul zbor.

Dar Maia nu a ajuns la destinație, iar agenții de frontieră i-au spus lui Rodriguez că nu poate sta în SUA mai mult de 24 de ore fără viză. A trebuit să plece cu acel zbor spre Punta Cana – fără câine.

Rodriguez spune că a avut un atac de panică pe zborul de trei ore către Punta Cana.

„Toți cei care mă cunosc știu ce înseamnă ea pentru mine. Nu merg nicăieri fără ea. Se comportă atât de bine încât o duc la restaurante, literalmente peste tot. Ea este partenerul meu în toate”, a spus ea pentru CNN.

La aterizare la Punta Cana, ea a depus un raport. Între timp, mama ei s-a dus la Santo Domingo în cazul în care câinele ar fi ajuns acolo fără ca cineva să-și dea seama.

„Am sunat la Delta, la aeroportul din Atlanta, chiar și la San Francisco. Am depus toate cererile posibile. Am sunat la toate adăposturile și cabinetele veterinare pe care le-am putut în Atlanta. Am fost în agonie timp de două zile fără niciun răspuns”, a spus Rodriguez.

 

Luni, la două zile după ce câinele a dispărut, ea spune că a fost chemată de un reprezentant Delta din Santo Domingo.

„Reprezentantul Delta a spus că a fost transportată pe pistă, iar personalul când  i-a deschis cușca, Maia a coborât din mașină și a scăpat în mijlocul pistei. Avioanele decolau și intrau. El a spus că au urmărit-o, dar ea a fugit din ce în ce mai repede și a scăpat. Asta este tot ce stiu.”, a spus ea pentru CNN.

A doua zi, a fost sunata de un alt reprezentant Delta, care a informat-o ca el se va ocupa de cazul ei.

„L-am sunat de mai multe ori pe zi, dar nu are actualizări”, a spus ea.

Cu viza pentru SUA anulată, Rodriguez nu are voie să zboare înapoi în Statele Unite pentru a-și căuta câinele. În schimb, pe 24 august, la șase zile după ce a văzut-o ultima oară pe Maia, mama lui Rodriguez a plecat în Atlanta pentru a o reprezenta.

„Chestia este că acel aeroport are peste 4.000 de acri. Mama mi-a spus că sunt dimensiuni înfricoșătoare – este cu siguranță o posibilitate ca ea să se ascundă în aeroport, dar ar putea fi în multe locuri.”

Hartsfield-Jackson a fost clasat cel mai aglomerat aeroport din lume la începutul lunii august de către firma de analiză a aviației OAG.

Maia este microcipată, iar Rodriguez spune că ea și Delta au anunțat fiecare adăpost de animale și medic veterinar și le-au trimis fotografii cu ea – motiv pentru care crede că Maia ar putea fi încă în aeroport.

„Dacă ar fi găsit-o cineva, ar fi dus-o la un adăpost și ar fi fost scanată. Informațiile mele sunt chiar acolo. Cea mai mare posibilitate este ca ea să fie încă acolo, ascunsă”, a spus ea.

Un purtător de cuvânt al Delta a declarat pentru CNN într-o declarație:

„Echipele Delta au lucrat pentru a localiza acest animal de companie. Rămânem în legătură cu clientul pentru a oferi actualizări. Oamenii Delta se simt profund îngrijorați pentru client și câine și ne angajăm în eforturile de căutare continue, lucrând îndeaproape cu Departamentul de Aviație al orașului Atlanta și cu alte organisme”

Între timp, un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat pentru CNN:

„Echipele de operațiuni ale ATL efectuează inspecții pe pistă și aerodrom pe tot parcursul zilei. În acest moment, ei nu au întâlnit câinele, dar vor continua să rămână vigilenți dacă apare. Dacă este văzută, personalul ATL va încerca să o captureze și să o returneze companiei aeriene și proprietarului ei.”

În 2019, un câine a scăpat din cușcă în timp ce era transferat la Atlanta. Gale, un american Staffordshire Terrier, a fost găsit după o căutare de patru zile. Piloții au observat-o pe pistă și a fost realizată o capcană cu mâncare pentru a o atrage.

Pentru Rodriguez, așteptarea veștilor este dureroasă.

„Sunt în agonie”, a spus ea. „Trăiesc un coșmar de vineri, știind că copilul meu este acolo undeva speriat sau ar putea fi rănit. Tot felul de gânduri îmi vin în cap și nu pot face nimic. Fiecare minut pare o zi.”