Sari la conținut
Home » 17 animale vii sălbatice în bagajele unui indian. Acesta a fost prins pe aeroportul din Bangkok

17 animale vii sălbatice în bagajele unui indian. Acesta a fost prins pe aeroportul din Bangkok

Un indian a fost prins și ulterior arestat pe aeroportul internațional din Bangkok, fiindcă se pregătea să se îmbarce în avion cu 17 animale vii sălbatice care se aflau în bagaje.

În timpul unui control cu raze X al valizelor, efectuat de Departamentul de protecție a faunei sălbatice, s-au desoperit trei iguane, doi varani, opt maimuțe marmoset, un fenec (o rudă a vulpii), un raton și doi pitoni albi în coșuri de plastic, ascunse printre alimente.

„Autoritățile au arestat un bărbat care încerca să facă contrabandă cu animale în India”, a declarat șeful diviziei, Prasert Sonsatapornkul loans-cash.net , potrivit hotnews.ro.

Thailanda este cunoscută pentru traficul de animale vii sălbatice

Acesta se realizează în mare parte către piețe din Vietnam și China, unde sunt întrebuințate în medicina tradițională.

Bărbatul care transporta animale se numește Abilash Annaduri, are vârsta de 21 de ani și călătorea de pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok către Chennai, în estul Indiei. În momentul în care a fost prins de poliție a fost arestat și pus sub acuzația de trafic de animale sălbatice.

Valoarea de piață a celor 17 animale vii sălbatice se ridică la aproximativ 2.700 de dolari

„Nu am găsit niciun microcip pe aceste animale, așa că nu știm de unde provin”, a declarat Prasert Sonsatapornkul, care a spus că a observat o creștere a cazurilor de trafic către India.

De asemenea, animalele recuperate au fost trimise la medicii veterinari pentru examinare.

„Deoarece animalele vii au fost importate ilegal, acestea au fost întoarse în țara de origine pe cale aeriană, în urma consultării cu AQCS (Animal Quarantine and Certification Services)”, au precizat cei de la vamă, conform Indian Express.

Un caz similar cu acesta în care au fost găsite 17 animale vii in bagaje, a fost înregistrat la sfărșitul lunii iunie când două femei indience au fost arestate pe  aeroportul Suvarnabhumi după ce au fost găsite cu peste 100 de animale vii în bagaje, inclusiv 35 de broaște țestoase și 50 de cameleoni.