Sari la conținut
Home » Bucureștenii merg tot mai des cu animalele la salone specializate pentru ingrijirea acestora

Bucureștenii merg tot mai des cu animalele la salone specializate pentru ingrijirea acestora

O recenta analiză arată că aproape 8 din 10 bucuresteni care au cel putin un caine sau o pisica obisnuiesc sa mearga cu animalul de companie la un salon specializat pentru ingrijirea acestuia. 52% dintre acestia frecventeaza un salon canin cel putin o data la cateva luni, in timp ce 43% merg lunar.

Trei sferturi dintre cei care merg la salon recunosc ca nu ar putea sa ofere pe cont propriu o ingrijire specializata animalului lor de companie se mai precizeaza in analiza derulata de Lofty Pets, cel mai mare business de pet grooming din Bucuresti.

Conform analizei, cele mai frecvente motive pentru care bucurestenii prefera sa externalizeze serviciile de ingrijire ale animalelor de companie sunt, in ordinea importantei: faptul ca nu ar putea sa ofere o ingrijire specializata pe cont propriu, acasa (74,2%), dorinta de a-si rasfata animalul de companie si de a-i oferi ce e mai bun (56,3%), nevoia de a eficientiza timpul si efortul alocate cu ingrijirea animalelor (19,5%), respectiv dorinta de a-si lasa animalul pe mainile personalului specializat, ca urmare a faptului ca acesta are un comportament mai dificil (de exemplu, este temator sau agresiv, valabil pentru 10,9% dintre cei chestionati).

Pe langa serviciile de baza (tunsul si spalatul), castiga teren periajul dentar si tratamentele SPA

 

Serviciile la care apeleaza cel mai des stapanii de animale din Bucuresti sunt tunsul (93%), spalatul (82%) si vidarea glandelor (53,1%), urmate de servicii care incep sa atraga din ce in ce mai multi posesori de patrupezi, cum ar fi: periajul dentar (25,8%), descalcitul (24,2%) si chiar tratamentele SPA (16,4%). Indiferent pentru ce servicii ar opta, locuitorii Capitalei declara in unanimitate ca folosirea de produse profesionale, special concepute pentru ingrijirea animalelor, este extrem de importanta pentru ei.

 

Analiza pe care am derulat-o recent ne-a confirmat mai multe trenduri si comportamente pe care le-am observat si noi in cadrul salonului. Pe de o parte, posesorii de animale de companie devin din ce in ce mai constienti de necesitatea de a oferi o ingrijire specializata micilor patrupezi, dincolo de rutina de acasa, si se indreapta cu o mai mare incredere spre saloane profesionale.

Pe de alta parte, avem si o cerere din ce in ce mai mare pentru servicii mai sofisticate, cum ar fi aromaterapia, masajul relaxant, tratamentul pentru pernite, toate parte din segmentul SPA. Asta ne indica o evolutie si profesionalizare a pietei in care activam”, a declarat Andreea Darbouli, co-fondator Lofty Pets.

 

Bucureștenii merg tot mai des cu animalele la saloane, 27% dintre cei chestionati sunt mai atenti la nevoile patrupezilor lor

 

Intrebati de impactul perioadei pandemice asupra rutinei de ingrijire a animalelor de companie pe care le detin, aproape 27% dintre bucurestenii chestionati au mentionat ca pandemia i-a facut sa fie mai atenti la nevoile patrupezilor si sa ia si mai in serios  ingrijirea acestora. Astfel ca aproximativ 48% dintre ei au simtit nevoia sa-si rasfete mai mult animalul, in timp ce 44% au petrecut mai mult timp cu el si, ca urmare, si-au dorit sa-l vada constant bine ingrijit.

In ceea ce priveste profilul bucurestenilor care merg cu animalul de companie la salon, cei mai multi dintre acestia sunt femei, cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani (43%), urmate de categoria de varsta 35-45 de ani (32,8%), respectiv 45-60 de ani (15,6%). Aproximativ 38% dintre cei chestionati au animalul de companie de peste 5 ani, insa exista si un procent semnificativ de persoane care sunt stapanii unui animal din pandemie (16%) sau care l-au achizitionat recent, in ultimul an (14,8%).

Analiza realizata a fost derulata in perioada iunie-iulie 2022 si a constat in aplicarea unui chestionar online, pe un esantion de 162 de bucuresteni detinatori ai cel putin unui animal de companie (caine sau pisica).