Sari la conținut
Home » Ce nu au voie să mănânce animalele tale?

Ce nu au voie să mănânce animalele tale?

program de hrănire pentru caini; sursă foto: Zooplus.ro

Ce nu au voie să mănânce animalele tale? Desigur, câinii și pisicile au adesea abilitatea de a convinge stăpânii să le ofere din alimentele care, de fapt, ar trebui să rămână pe masa oamenilor și nu în bolurile lor.

Pisicile sunt maestre în a sustrage mâncare de pe masa stăpânilor. Există alimente comune pentru oameni care pot fi periculoase pentru animalele de companie și în cazuri grave pot chiar duce la consecințe fatale.

Ce nu au voie să mănânce animalele tale?

Mulți câini acționează ca și cum ar fi aspiratoare umblând după tine în bucătărie sau la masă în speranța de a primi o gustare delicioasă. Ei pot avea sensibilitate extremă la unele alimente pe care probabil le pregătești zilnic, așa că trebuie să fii foarte atent în ceea ce privește hrana lor și la orice resturi care ar putea cădea pe podea.

Dacă animalul tău de companie consumă orice și totul, discută cu un medic veterinar pentru a afla exact ce trebuie să eviți să îi oferi, chiar și în cantități mici, deoarece unele alimente pot cauza probleme grave de sănătate.

Ciocolata

Nu permite niciodată câinelui tău să consume ciocolată! Ciocolata poate cauza insuficiență renală la câini, iar ciocolata neagră este cu atât mai periculoasă pentru ei.

Ceapă și usturoi

Usturoiul, ceapa, arpagicul și toate plantele din familia lor sunt toxice pentru câini. Consumul acestor alimente poate afecta celulele roșii din sânge ale câinelui sau poate provoca iritații gastrointestinale.

Oase fierte

Fii atent ca oasele pe care le oferi câinelui tău să nu fie fierte. Oasele crude pot fi mâncate ore întregi, în timp ce cele fierte pot forma așchii care îl pot răni. Aceste fragmente osoase pot duce la constipație sau, în cazuri grave, la perforarea intestinelor, ceea ce poate fi fatal pentru câine.

Struguri și stafide

Strugurii și stafidele conțin o toxină care poate cauza leziuni hepatice și insuficiență renală la câini. Deoarece aceste fructe sunt adesea gustate de copiii mici, asigură-te că îi explici copiilor să nu le ofere și animalelor de companie.

Nuci de Macadamia

Nucile de macadamia sunt toxice pentru câini și pot afecta musculatura lor. Acestea sunt periculoase pentru sistemul nervos central al câinelui, determinând dificultăți de respirație.

Avocado

Avocado conține o substanță numită persină, care poate provoca vărsături și diaree la câinele tău. Persina se găsește în miezul de avocado, precum și în coajă, deci asigură-te că arunci coaja într-un loc inaccesibil pentru animalul tău.

Porumb

Deși câinii pot digera porumbul, fii atent la știuletele de porumb pe care un câine le poate mesteca cu bucurie. Consumul acestor obiecte poate provoca un blocaj intestinal dureros pentru câine.

Alimente cu xilitol

Xilitolul este un îndulcitor artificial prezent în multe gustări dulci și gumă de mestecat. Păstrează aceste produse departe de animalul tău de companie!

Alcool

La fel ca la oameni, alcoolul poate intoxica câinii. Cu toate acestea, alcoolul poate provoca vărsături și afecta sistemul nervos central al câinelui. Este esențial să se evite complet consumul de alcool pentru animalele de companie, conform clickpentrufemei.ro.