Sari la conținut
Home » Caz șocant. Un bărbat și-a rănit câinele și apoi i-a dat foc, pe motiv că era prea gălăgios. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore

Caz șocant. Un bărbat și-a rănit câinele și apoi i-a dat foc, pe motiv că era prea gălăgios. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore

Un caz șocant s-a petrecut la Botoșani unde un bărbat și-a rănit câinele și apoi i-a dat foc. Motivul pentru care a recurs la acest gest extrem a fost faptul că acesta a fost deranjat de zgomotul pe care îl face patrupedul.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din comuna Corni, Botoșani, a fost reținut de către polițiști după ce și-a ucis câinele prin rănire și, ulterior, incendiere, fiind nemulțumit de faptul că animalul era prea gălăgios.

Pe numele bărbatului s-a emis ordonanța de reținere, de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, valabilă pentru intervalul orar de 24 de ore, el fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, sâmbătă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Corni, cercetat pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, potrivit realitatea.net.

Din cercetări, s-a concluzionat că bărbatul și-a rănit și incendiat câinele

„Din cercetări, a reieşit faptul că acesta, la data de 14 octombrie, în timp ce se afla la domiciliul său, şi-ar fi rănit şi, ulterior, incendiat câinele, deranjat de faptul că acesta ar fi prea gălăgios”, a anunţat IPJ Botoşani.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând ca, în funcție de anchetă, față de acesta să fie luată o măsură preventivă, conform Agerpres.

Autorul faptei a rănit patrupedul prin tăiere, potrivit botosaneanul.ro

Iritat de lătratul câinelui, acesta l-a rănit inițial, pentru ca, ulterior, să îi dea foc animalului aflat în agonie. Inițial, polițiștii au fost sesizați din cauza faptului că bărbatul avea chef de scandal, dar, în momentul în care au poposit la fața locului, polițiștii au găsit cățelul în flăcări.

Acest bărbat și-a rănit câinele și apoi i-a dat foc, pe fondul consumului de alcool, potrivit botosaneanul.ro. Polițiștii botoșăneni au propus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În ziua următoare incidentului, la data de 15 octombrie, autorul a fost prezentat în fața judecătorului pentru drepturi și libertăți care a dispus eliberarea sa și aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. În acestă perioadă, bărbatul are multe obligații de care trebuie să țină cont, dacă nu, față de acesta va fi dispusă arestarea preventivă.