Sari la conținut
Home » Câini legați de căruță și târâți mulți kilometri pe șosea. Totul a fost filmat de un șofer

Câini legați de căruță și târâți mulți kilometri pe șosea. Totul a fost filmat de un șofer

Un șofer a surprins pe un drum din Caraș-Severin, un localnic care avea câini legați de căruță și pe care i-a târât mulți kilometri pe carosabil. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, pe un drum din satul Vrăniuț, din județul Caraș-Severin.

Localnicul care a asistat la o asemenea scenă, nu a stat degeaba și a filmat momentul în care bărbatul și-a legat câinii de căruță și i-a târât mulți kilometri pe drumul public.

În filmarea realizată de acel localnic care trece cu mașina pe lângă bărbatul cu căruța, se poate vedea cum și-a legat cei doi patrupezi în spatele căruței, iar unul dintre animale a fost pur și simplu târât pe carosabil și rănit la membrele posterioare.

Bărbatul este cercetat pentru cruzime față de animale

Câini legați de căruță și târâți kilomteri buni pe șosea este isprava unui bărbat de 58 de ani, dintr-un sat din Caraș-Severin. Rănirea cu intenție a animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă, conform legii

Polițiștii au fost sesizați de cele întâmplate, că un cetățean în vârstă de 58 de ani din satul Vrăniuț ar fi legat de partea din spate a unei căruțe doi câini, pentru a-i transporta din Vrăniuț în Mercina, iar unul dintre patrupezi a fost târât pe drum și a suferit răni în zona membrelor posterioare.

„Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, fiind sesizați despre faptul că la data de 14 septembrie a.c., un bărbat de 58 de ani din satul Vrăniuț ar fi legat de partea din spate a unei căruțe doi câini, pentru a-i transporta din Vrăniuț în Mercina, unul dintre animale fiind târât pe carosabil și rănit la membrele posterioare”, au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Cele doi câini au beneficiat de examinări efectuate de către medicul veterinar din cadrul biroului, iar ulterior de îngrijiri de specialitate într-un cabinet destinat medicii veterinare. Patrupezii au fost lăsați în grija fiicei bărbatului de 58 de ani, fiind sub afara oricărui pericol.