Sari la conținut
Home » Cățelușa care a ÎNCÂNTAT LUMEA! Află povestea UIMITOARE a lui Chi Chi

Cățelușa care a ÎNCÂNTAT LUMEA! Află povestea UIMITOARE a lui Chi Chi

Cățelușa care a a ÎNCÂNTAT LUMEA! Chi Chi, un Golden Retreiver originar din Coreea de Sud, care în 2016 a fost găsită aproape fără suflare, într-un sac de gunoi, cu picioarele legate şi necrozate, a încântat lumea.

Pentru a-i fi salvată viaţa, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze toate cele patru picioare. Ulterior, Ghi Chi a fost adoptată de o familie din Phoenix, Arizona, care a acoperit costul implantării unor proteze.“Când a ajuns pentru prima oară în casa noastră, îi era frică de oameni. Dar cu timpul şi cu multă dragoste, şi-a dat seama că e în siguranţă şi că nimeni nu îi va mai face rău vreodată”, a povestit un membru al familiei ei adoptive.

În timp, drăgălașa cățelușă a devenit câine de terapie certificat, având parte de vizite regulate din partea persoanelor cu dizabilităţi sau efectuând vizite.

“Ajută oamenii să vadă viaţa într-un alt mod. O persoană mi-a spus: dacă Chi Chi se poate descurca cu patru picioare amputate, atunci și ea se poate descurca cu unul”, a relatat Elizabeth Howell, stăpâna câinelui, pentru Daily Mail.

“Persoane cu depresie ne-au spus cum nu voiau să coboare din pat, dar după aceea au văzut o postare cu Chi Chi şi ce face ea îi motivează”, a adăugat stăpâna câinelui.Ea are, însă, o relaţie specială cu Owen Mahan, un copil care la vârsta de doi a suferit un accident cu apă fiartă, ce a dus la opărirea a 90% din corpul lui şi la amputarea ambelor picioare.

În 2018, pentru munca depusă, Chi Chi a primit şi Premiul American Humane’s 2018 Hero Dog.Cu toate acestea, în 2017, la o vârstă estimată de doar patru ani, analizele au detectat prezenţa cancerului de piele, la care se mai adaugă şi Lupus – o boală autoimună.

“Este foarte dificil. (…) A trecut prin atâtea, şi a supravieţuit atâta, şi este o luptătoare, şi să o vedem că trece prin toate aceste lucru – nu este corect”, a mai precizat Elizabeth Howell.

Etichete: