Sari la conținut
Home » Bunăstarea animalelor de companie în perioada primăverii. Lista scurtă a lucrurilor pe care trebuie să le verifici numaidecât

Bunăstarea animalelor de companie în perioada primăverii. Lista scurtă a lucrurilor pe care trebuie să le verifici numaidecât

sursă foto: lenda.ro

Asigurați-vă că patrupedul sau pisica dumneavoastră nu au de ce să se îngrijoreze în această primăvară decât de mirosul trandafirilor atunci când se vor aventura în parcuri sau cine știe pe ce coclauri.
Primăvara a răsărit și suntem cu toții pregătiți să întâmpinăm o vreme mai caldă, un cer mai însorit și mai mult timp de joacă în aer liber cu animalele noastre de companie.

Pentru a vă asigura că acest anotimp rămâne însorit, țineți cont de aceste șase sfaturi de primăvară pentru siguranța animalelor de companie atunci când aveți următoarea zi de ieșire a câinelui dumneavoastră.

1. Purici, căpușe și alți paraziți

Paraziții pot sta la pândă pe iarba înaltă și se pot târî pe animalul de companie după o drumeție în pădure, o excursie pe câmp, o întâlnire de joacă în parcul pentru câini sau doar o joacă rapidă în curtea din spate.

Păstrați puricii și căpușele departe de animăluț în această primăvară, asigurându-vă că folosiți tratamentele preventive pentru paraziți externi, recomandate de medicul veterinar și totodată evitați pe cât de mult posibil zonele cu iarbă înaltă în timpul plimbărilor dumneavoastră.

În orice caz, examinați-vă periodic animalul de companie și, dacă observați o căpușă, îndepărtați-o imediat. Dacă observați semne de infecție, programați un control la medicul veterinar.

2. Alergiile de sezon

Noi, oamenii cu alergii la polen, avem de obicei parte de o trezire neplăcută atunci când vine primăvara. Și același lucru se poate spune și despre animalele de companie! Atunci când observați cățelul sau pisicacare se scarpină mai des decât de obicei sau că pielea lor devine roșie și iritată, ori se umflă sau își pierde părul, probabil că este timpul să îi faceți un test pentru alergii și să îl tratați corespunzător.

Dacă mâncărimile persistă, medicul veterinar vă poate recomanda Benadryl pentru câinele sau pisica dumneavoastră, dar asigurați-vă întotdeauna că vă consultați cu medicul veterinar înainte de a-i da animalului  orice medicament.

3. Curățenia de primăvară

Când vremea se încălzește, cu toții vrem să deschidem ferestrele pentru un pic de aer proaspăt și să începem să ne ocupăm de lista de verificare a curățeniei de primăvară. Deși s-ar putea să ne placă mirosul curat al înălbitorului sau al detergenților dezinfectanți, aceștia pot fi toxici pentru animalele noastre de companie.

Asigurați-vă că verificați ingredientele din toate produsele de curățare pe care le folosiți în casă și încercați să cumpărați produse de curățare sigure pentru animalele de companie ori de câte ori este posibil.

Dacă trebuie să folosiți un anumit produs de curățenie potențial toxic, asigurați-vă că patrupedul nu poate avea acces în zonă sau nu poate fi expus la substanța otrăvitoare.

Produsele de curățenie nu sunt singurele substanțe toxice de uz casnic la care trebuie să fim atenți. Produse cum ar fi vopseaua, chitul, reprezintă unul dintre principalele otrăvuri pentru animale de companie.

Probabil că cea mai bună parte a primăverii este reprezentată de florile frumoase care înfloresc, de copacii înmuguriți și de verdele din jur. Deși sunt frumoase de privit, unele dintre aceste plante sunt toxice pentru câini și pisici.

4. Plante toxice

Înainte de a pleca la o plimbare în natură sau de a începe orice proiect nou de amenajare a teritoriului, familiarizați-vă cu plantele comune care sunt otrăvitoare pentru câini și pisici și evitați-le. Dacă aveți de gând să folosiți ierbicide într-o curte la care animalul de companie poate avea acces, asigurați-vă că folosiți soiuri sigure pentru animale.

Crinii, în special, sunt plante populare în preajma Paștelui și pe tot parcursul primăverii, dar dacă aveți o pisică, evitați neapărat aceste flori, deoarece pot provoca insuficiență renală și chiar moartea dacă o pisică ingerează una. Chiar și intrarea în contact cu polenul sau băutul apei dintr-o vază plină de crini poate fi periculos.

5. Ciocolată pentru sărbătorile de primăvară

Odată cu primăvara vin unele dintre sărbătorile noastre preferate inclusiv Paștele, Ziua de Mai și Ziua Mamei. Singurul lucru pe care aceste sărbători îl au în comun? Ciocolata! Și în timp ce noi, oamenii, ne iubim ciocolata, aceasta este toxică pentru câini și pisici, dar pentru cei mai buni prieteni ai omului poate fi deosebit de dăunătoare.

Țineți ciocolata departe și la îndemână pentru animalele de companie și încercați să pregătiți unul dintre aceste coșuri de Paște sau de 1 Mai sigure pentru animalele de companie pentru a sărbători primăvara împreună cu prietenul dvs. blănos.