Sari la conținut
Home » Aventura lui PIB, un eșec? Ce a pățit o cățelușă din cauza pandemiei

Aventura lui PIB, un eșec? Ce a pățit o cățelușă din cauza pandemiei

Aventura lui PIB, un eșec? Ce a pățit o cățelușă din cauza pandemiei! Restricțiilor de călătorie impuse pentru atenuarea răspândirii coronavirusului au despărțit o familie de prietenul lor necuvântător. 

Familia Eilbeck a avut la dispoziție 48 de ore să părăsească America, înainte ca granițele să se închidă. Deoarece regulile privind importul animalelor de companie în Australia au fost foarte stricte, stăpânii lui Pib au fost nevoiții să o lase în grija unei prietene, scrie CNN.

Aventura lui PIB, un eșec?  stăpâni ai cățelușei se luptau cu birocrația australiană privind transportul animalelor de companie

Din nefericire, femeia avea deja doi câini la fermă și nu a putut să o primească și pe Pip, însă ajutorul a venit din partea unei iubitoare de animale din orașul Hillsborough. În tot acest timp, adevărații stăpâni ai cățelușei se luptau cu birocrația australiană privind transportul animalelor de companie din SUA în Australia.

Din cauza interdicțiilor de călătorie, Zoe nu s-a mai putut întoarce în SUA după Pip, ceea ce a însemnat că micuța Pip a fost nevoită să călătorească singură în Australia.

O asociație pentru protecția animalelor au ajutat-o pe simpatica cățelușă să ajuns cu avionul în Los Angeles, apoi în Auckland, în Noua Zeelandă. În tot acest timp, toți cei care au participat la aventura cățelușei au urmărit cu emoție zborul în care se afla Pip.

spre sfârșitul lunii iulie, cățelușa a ajuns în Auckland și a intrat în carantină înainte de a fi îmbarcată pe o cursă aeriană către Melbourne. Acolo a stat încă 10 zile în carantină, așa cum este obligatoriu pentru fiecare animal de companie care vine în Australia din străinătate. Pip urma să zboare la Sydney pe 3 august, dar statul Victoria și-a închis granițele din cauza creșterii alarmante a cazurilor COVID.

Fratele lui Zoe, Rob, care locuiește în Melbourne, a fost de acord să aibă grijă de Pip pentru câteva zile. Povestea aventurii cățelușei Pip a devenit atât de populară în Australia, încât compania Virgin Australia a decis să intervină și să ajute cățelușul să ajungă înapoi la stăpânii săi.

Pip a ajuns în cele din urmă în Sydney, pe 11 august, la cinci luni după ce a fost despărțită de familia Eilbeck.