Sari la conținut
Home » Apel de urgență către Guvernul Orban: „Înființarea Poliției Animalelor este în pericol!”

Apel de urgență către Guvernul Orban: „Înființarea Poliției Animalelor este în pericol!”

Apel de urgență către Guvernul Orban! „Înființarea Poliției Animalelor este în pericol! FPAM cere ajutorul presei iubitoare de animale să intervină pe lângă premierul Ludovic Orban pentru a adopta Ordonanța Vela, în regim de urgență, în acest weekend, înainte de votul moțiunii de cenzură de luni”, este apelul pe care senatorul Marius Marinescu îl face către Guvernul Orban.

Marius Marinescu este un mare iubitor de animale, dovada este și ultimul apel făcut în favoarea ocrotirii acestora pe care a propus-o recent către Guvernul Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela. El spune că înaintea moțiunii de cenzură de luni, 31 august 2020, trebuie adoptaată legea OUG privind înființarea Poliției Animalelor.

FPAM cere ajutorul presei iubitoare de animale

„Înființarea Poliției Animalelor este în pericol! FPAM cere ajutorul presei iubitoare de animale să intervină pe lângă premierul Ludovic Orban pentru a adopta Ordonanța Vela, în regim de urgență, în acest weekend, înainte de votul moțiunii de cenzură de luni„, a continuat Marinescu.

„Domnul ministru Marcel Vela, la întâlnirea pe care a avut-o cu iubitorii de animale, a promis că va adopta OUG privind înființarea Poliției Animalelor până la data de 1 septembrie”, a concis politicianul.

FPAM a cerut și Guvernului Dăncilă înființarea Poliției Animalelor

„În anul 2011, FPAM a încheiat un protocol cu USL în acest sens pentru înființarea Poliției Animalelor în cadrul MAI. Însă a fost dusă în derizoriu, fiind creată în cadrul Autorității Național Veterinare. Neavând nicio eficiență, s-a desființat după un an. FPAM a cerut și Guvernului Dăncilă înființarea Poliției Animalelor. Eu am fost de nenumărate ori la Guvern și i-am predat domnului Toni Greblă, secretar general al Guvernului în acea vreme, propunerea de act normativ, dar fără niciun efect”, a mai adăugat Marinescu.

Cerem oamenilor politici să nu transforme suferința animalelor în vehicul electoral

„Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) invită mass-media mâine, 28 august, ora 10, în Parcul Herăstrău, la statuia lui Charles de Gaulle, pentru o conferință extraordinară, cu informații de breaking news și discuții pe temele prezentate mai sus. Cerem oamenilor politici să nu transforme suferința animalelor în vehicul electoral”, a concluzionat Marius Marinescu,  în exclusivitate pentru DC News.