Sari la conținut
Home » Video. Momente de o cruzime inimaginabilă. Un câine este lăsat să agonizeze în mijlocul drumului, după ce a fost călcat de o mașină. Șoferul nu a oprit

Video. Momente de o cruzime inimaginabilă. Un câine este lăsat să agonizeze în mijlocul drumului, după ce a fost călcat de o mașină. Șoferul nu a oprit

Din cuprinsul articolului

Momente de o cruzime inimaginabilă. În Bistrița-Năsăud, un sofer a trecut cu mașina peste un câine, fiind lăsat să agonizeze fără sa i se acorde niciun ajutor din partea acestuia, întrucât persoana aflată la volan și-a văzut în continuare de drum, nestingherită.

Întreg momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din localitate. Patrupedul stătea tolănit pe mijlocul drumului, iar la puțin timp apare o mașină.

În acel moment cățelul încearcă să se ferească, dar nu mai reușește, fiind pur și simplu călcat de mașină. S-a constatat că la volan era o femeie.

Camera de filmat a surprins momente de o cruzime inimaginabilă, astfel că înregistrarea arată cum femeia, deși nu avea viteză mare și putea să evite cățelul, cu toate acestea nu a făcut-o, continuându-și nestingherită drumul.

Câinele a fost ajutat de un localnic

Schelălăitul cățelului a alertat oamenii din zonă, care au sărit să-i acorde ajutor. Patrupedul a fost transportat la un cabinet veterinar unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Din fericire, câinele se va recupera rapid, întrucât a suferit doar o fractură de tibie. Acesta va rămâne sub supravegherea Primăriei Năsăud, întrucât este un câine comunitar.

Imaginile filmate au fost postate online, iar Poliția Animalelor s-a autosesizat și a mers să facă cercetări.

„În urma imaginilor postate pe o rețea de socializare, în care un câine este accidentat de un autoturism, pe raza orașului Năsăud, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat, încă de aseară. Au demarat verificările, precum și demersurile necesare pentru salvarea animalului.

Totdată, s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, infracțiune prevăzută de Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor și pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Câinele rănit nu are microcip, însă a fost depistat, preluat și transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la un cabinet veterinar.

În urma verificărilor efectuate până în acest moment, polițiștii au identificat autoturismul în cauză precum și proprietara acestuia, o femeie de 48 de ani, din Telciu.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării cauzei, sub toate aspectele ei”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătoarea de cuvânt a IPJ BN, Crina Sîrb.