Sari la conținut
Home » Copiii și dresajul câinelui. Cum să-i înveți să participe la această activitate

Copiii și dresajul câinelui. Cum să-i înveți să participe la această activitate

Dresajul câinelui este esențial, dar câteodată este și plăcut și amuzant, de aceea este un proces în care este recomandat să îi includeți pe toți membrii familiei care trăiesc în acea locuință cu animalul de companie.

Astfel că, pe lângă nevoia cățelului de a avea un dresor experimentat, puteți și voi acasă să exersați câteva tehnici de bază de dresaj cu scopul de a îmbunătăți relația dintre stăpâni și cățel.

În unele privințe, a-i învăța pe oameni cum să-și dreseze câinele este echivalentul de a le cere să fie elev și profesor în același timp.

Și întrucât consecvența este esențială în cazul dresajului câinilor, devine și mai complicat atunci când există mai multe persoane în gospodărie. De aceea, este important să includeți copiii (și soțul/soția dumneavoastră, de altfel) în fiecare etapă a procesului și să vă asigurați că toată lumea respectă regulile în ceea ce privește dresajul.

Includerea copiilor în procesul de dresaj unifică mai mult relația de familie

Un copil de 5 ani poate să îi ceară unui câine să stea jos înainte de a-i da o recompensă. Și, din moment ce nu vă lăsați niciodată copiii mici și câinii singuri împreună fără supravegherea părinților, veți putea să-l ajutați să urmeze antrenamentul corect.

Învățați-i pe toți cei din casă și pe vizitatorii obișnuiți că, atunci când se apropie de câine în timp ce se află într-un țarc sau în spatele unei porți și acesta sare, trebuie să se întoarcă cu spatele la el. După ce câinele s-a liniștit, se pot întoarce și pot vedea care este alegerea făcută de acesta.

Dacă se așează, copiii îi pot da o recompensă. Dacă nu, repetă procesul. De asemenea, punându-i pe copii să le predea această tehnică oaspeților, aceștia vor vedea cât de dificil este să convingi și alte persoane să urmeze indicațiile.

Oferă-le copiilor posibilitatea să stabilească propriile comenzi

Copiii pot fi imprevizibili și inconsecvenți și este dificil de reeducat un cuvânt după ce un câine i-a confundat sensul. De aceea, le dați copiilor voștri cuvinte diferite pentru a antrena câinele, potrivit akc.org.

De exemplu, dacă un părinte se folosește de cuvântul „aici” pentru a veni câinele la el și, de asemenea, învață să stea la cuvântul „așteaptă”, copiii se pot folosi de alte cuvinte asemănătoare, care pot fi alegerea lor, cum ar fi „vino și stai”. În acest fel, câinele nu se va folosi de cuvintele părintelui și se va concentra în schimb pe ale copiilor.

Învățați-i pe copii cum să folosească recompensele și laudele

Este important pentru copii să învețe cum să își instruiască câinele cu privire la faptul că ei sunt la fel de interesanți precum o recompensă. De exemplu, pentru a-l face pe un cățel, care tocmai se află în procesul de dresaj, să-i dorească la fel de mult pe stăpâni așa cum dorește recompensa, trebuie să-l învețe pe patruped să facă ceva pentru a obține recompensa.

Deci, așteptând să stea jos câinele și apoi oferindu-i o recompensă sau deschizând o ușă sau aruncând o minge, îl faceți pe cățel să vă considere la fel de important precum recompensa, pentru că dintr-o dată deveniți deținătorul a tot ceea ce își dorește cățelul.