Sari la conținut
Home » Rezultate modeste în Timiș pentru Poliția Animalelor. Câte intervenții a avut în 2021

Rezultate modeste în Timiș pentru Poliția Animalelor. Câte intervenții a avut în 2021

Poliția Animalelor

Poliția Animalelor din județul Timiș, la un an de la înființare, a prezentat un bilanț al biroului recent înființat. În total, polițiștii au soluționat peste 100 de petiții, însă au întocmit doar două dosare penale pentru violență împotriva animalelor.

Poliția Animalelor din județul Timiș a tras linie după primul an de activitate. Astfel, au fost rezolvate tot felul de situații reclamate, însă s-au întocmit puține dosare penale.

Rezultate modeste în Timiș pentru Poliția Animalelor

Concret, Biroul pentru Protecția Animalelor Timiș a soluționat, în cursul anului 2021, 111 petiții, a făcut două dosare penale și s-a ocupat de 387 de „lucrări diverse”.

„De asemenea, Biroul pentru Protecția Animalelor a organizat și desfășurat pe raza municipiului Timișoara, cu sprijinul Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității, patru acțiuni punctuale de informare a deținătorilor de animale de companie cu privire la cadrul legal în materie”, a declarat Aurel Scornea, adjunct al șefului Poliției Timiș.

Rezultate modeste în Timiș pentru Poliția Animalelor. Astfel, anul trecut, Poliția Animalelor din județul Timiș nu a emis niciun ordin de plasare a unor animale în adăpost.

Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol.

Pentru îndeplinirea atribuțiilor de specialitate și funcționale, a misiunilor și sarcinilor profesionale, direcția coordonează, îndrumă și controlează, pe linie de specialitate, activitatea structurilor cu competențe în domeniul protecției animalelor constituite la nivelul inspectoratelor județene de poliție prevede Ordonanța de urgență de înființare a acestei structuri.

Proiectul înființării Poliției Animalelor prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.