Sari la conținut
Home » Animale salvate din ghearele unor traficanți!

Animale salvate din ghearele unor traficanți!

De ce mănâncă câinii oase?

Animale salvate din ghearele unor traficanți! Peste 400 de animale, în special câini și pisici, au fost eliberate din ghearele unei rețele de trafic de animale care opera în Spania. Această rețea ilegală aducea animale din Europa de Est, în scopul obținerii de profituri nemeritate.

Cu condiții de trai de-a dreptul înfiorătoare și o exploatare cinică a acestor suflete nevinovate, situația era cu adevărat disperată.

Animale salvate din ghearele unor traficanți!

Gruparea suspectată de aceste activități ilegale opera un traseu complex, importând animale în Spania din Europa de Est, trecând prin Andorra, înainte de a le vinde pentru a face bani. Într-o tentativă de a evita suspiciuni.

Aceștia au falsificat documente pentru a atesta sănătatea animalelor pe care le ofereau spre vânzare, în ciuda condițiilor precare și a îngrijirii insuficiente pe care le primeau, potrivit informațiilor furnizate de BBC.

Operațiunea de salvare a fost posibilă datorită eforturilor autorităților, care au efectuat arestări pentru 13 persoane, cu acuzații care variază de la maltratarea animalelor și fraudă până la spălare de bani.

Animalele, care trăiseră în condiții deosebit de proaste, au fost încredințate grijii veterinarilor pentru a primi îngrijire adecvată.

Un aspect șocant al acestei rețele era faptul că multe dintre animale, adesea cu o valoare semnificativă pe piață, fuseseră achiziționate ilegal online.

S-au răspândit boli infecțioase și contagioase

Altele erau crescute în centre deținute de suspecți. Unde femelele erau folosite ca mașini de reproducere, cu puțină sau deloc preocupare pentru starea lor de sănătate.

Acest comerț ilegal ducea adesea la transporturi lungi pe șosele. În condiții necorespunzătoare și insalubre, punând în pericol nu doar animalele în cauză, ci și altele alături de care erau vândute.

Ca urmare, s-au răspândit boli infecțioase și contagioase, creând o situație cu adevărat disperată.

Operațiunea de salvare a acestor câini și pisici a adus o rază de speranță în viețile lor chinuite. Cu eforturi coordonate ale autorităților și a iubitorilor de animale. Aceste necuvântătoare primesc acum îngrijirea și afecțiunea de care au fost atât de mult privați în trecut.

Această acțiune demonstrează importanța luptei împotriva traficului de animale și necesitatea de a proteja drepturile acestor ființe vulnerabile, conform mediafax.ro.