Sari la conținut
Home » De ce pleacă pisica de acasă?

De ce pleacă pisica de acasă?

De ce pleacă pisica de acasă? Sursă foto: AZ Animals

De ce pleacă pisica de acasă? Te-ai întrebat unde pleacă pisica ta sau de ce face acest lucru?

Este întotdeauna trist să asistăm la plecarea neașteptată a pisicilor de acasă, fără un motiv aparent. Există diverse motive pentru acest comportament aparent enigmatic.

De ce pleacă pisica de acasă?

1. Frica: Pisica poate fi speriată sau deranjată de evenimente sau situații neplăcute. Aceasta poate fi cauzată de alte animale, inclusiv cele din gospodărie sau din vecinătate, sau de evenimente cum ar fi zgomote puternice sau conflicte în familie.

2. Atașamentul față de teritoriu: Pisicile sunt adesea legate de teritoriu, iar când familia se mută dintr-o locuință în alta, pisica poate încerca să se întoarcă la vechea locuință sau să caute altă locuință pe drum.

3. Atașamentul față de o persoană: Pisicile pot dezvolta o legătură strânsă cu o persoană din gospodărie. Atunci când acea persoană pleacă de acasă, pisica ar putea simți nevoia de a pleca și ea în căutarea ei.

4. Suprapopularea teritoriului: Pisicile sunt în mod natural solitare, iar adăugarea altor pisici în casă poate determina o pisică să se simtă inconfortabil și să caute un alt teritoriu.

Pisicile pleacă să își găsească un partener

5. Pierderea confortului: Pisicile au nevoi individuale de confort, iar când condițiile din casă nu mai corespund așteptărilor lor, pot căuta alte locuri care să le ofere un mediu mai plăcut.

6. Căutarea unui partener: Atât masculii, cât și femelele pot pleca în căutarea partenerilor pentru a satisface instinctele lor sexuale.

7. Vânătoarea: Pisicile au un instinct puternic de vânătoare, iar pentru ele, vânătoarea este mai distractivă și mai captivantă decât simpla mâncare din farfurie.

8. Boală: În anumite cazuri, dacă o pisică se simte foarte bolnavă, poate părăsi casa în mod instinctiv, un comportament cunoscut sub numele de „plecare pentru a muri”. Cu toate acestea, unele pisici se pot recupera și se pot întoarce acasă.

9. Rătăcire: Atunci când o pisică se abate de la traseul obișnuit spre casă sau se sperie în timpul aventurilor sale, este posibil să se rătăcească și să nu mai poată găsi calea înapoi. Unele se întorc acasă după călătorii lungi, în timp ce altele pot rămâne dispărute pentru totdeauna, conform atlas-geografic.net.