Sari la conținut
Home » Afaceri din dragoste pentru animale de companie

Afaceri din dragoste pentru animale de companie

Conform statisticilor trăim în țara care numără 10 milioane de animale de companie, pe primul loc în UE la numărul de proprietari de câini și pisici. Astfel, antreprenorii care dezvoltă soluții și produse pentru stăpânii acestor animale au o piață sigură pe care să joace. StartUp a prezentat, în 2022, trei afaceri afaceri adressate animalelor de companie.

Mâncare gătită pentru câini – ”Drooler”

Drooler este prima afacere locală cu mâncare gătită pentru câini, tipul de business pionier care poate deschide ușile unui domeniu neexplorat în România. Cu fabrica în picioare și gata de rulaj pentru 1.200 de porții pe zi, Andrei a trecut la partea de rețete. În mare, știa deja cam ce caută câinii, de fapt, stăpânii de câini, și cam care e aportul caloric și nutritiv necesar pentru patrupezi: slow cooked, condimente și superalimente în porțiile pentru căței.

 

Medalioane de urmărire a animelelor de companie – PetRadar

Medalioanele inteligente de urmărire a animalelor de companie PetRadar au un cod QR care, odată scanat, afișează un profil online al animalului de companie care include toate informațiile de contact ale proprietarului, precum și descrieri și detalii medicale care să ajute persoanele care găsesc câini sau pisici să le returneze rapid și în siguranță. Mai mult, proprietarii vor primi alerte GPS cu locația scanărilor, ceea ce ajută la localizarea animalelor pierdute.

Promisiunea PetRadar e că 85% dintre animalele pierdute să fie reunite cu stăpânii lor, asta în condițiile în care o treime din animalele de companie sunt pierdute la un moment dat, conform datelor din SUA

Mobile Vet

Răzvan Gheoca și Radu Vasiloiu au decis să-și transforme studiile veterinare într-o carieră antreprenorială. De pe băncile facultății au vrut să facă lucrurile altfel și au deschis o rețea de clinici veterinare și ambulanțe veterinare, și apoi Mobile Pet, un magazin online și o farmacie fizică ce permite clienților să cumpere cele mai bune produse animăluțelor lor. Au inaugurat prima clinică Mobile Vet în august 2013 în sectorul 2 din București, iar astăzi au ajuns la un număr de 4 clinici, dintre care una non-stop. Și nu se vor opri aici.