Sari la conținut
Home » Adevăr sau mit: Pisicile miaună doar la oameni?

Adevăr sau mit: Pisicile miaună doar la oameni?

Dacă ați petrecut ceva timp în preajma pisicilor, veți fi familiarizați cu toate sunetele adorabile pe care le scot.
Există toarcerea, de obicei un semn de mulțumire în timp ce pisicuța ta este ghemuită în poala ta.

Există și trilul, folosit de o pisică mamă pentru a le spune puilor săi să o urmeze (sau poate atunci când pisicuța ta vrea să o urmezi până la castronul său gol de mâncare). Există șuieratul, pe care sperăm că nu-l auziți prea mult!Dar, fără îndoială, cea mai comună și mai ușor de recunoscut vocalizare a pisicilor este mieunatul. V-ați oprit vreodată să vă gândiți când sau de ce miaună pisica dumneavoastră?

Pisicile miaună doar la oameni?

Da! Pisicile au rezervat mieunatul doar pentru noi. De obicei, pisicile nu miaună pentru alte pisici. Dar de ce miaună la oameni? În mod normal, un pisoi miaună la mama sa atunci când are nevoie de ceva de la ea. Pe măsură ce pisoiul crește și devine mai independent, nevoia de a miauna dispare în general.

Dar cum felinele tind să ne considere pe noi ca fiind părinții lor puțin mai puțin blănoși, mieunatul pisicilor pentru atenție continuă până la vârsta adultă pentru cele crescute în preajma oamenilor.
Așadar, de ce miaună pisicile la oameni? Pisicile miaună la oameni pentru a comunica cu noi și pentru a ne anunța că au nevoie de ceva, fie că este vorba de a fi hrănite, de a fi lăsate să intre într-o altă cameră sau de a fi mângâiate!

Ce înseamnă când pisicile miaună la tine?

Să înveți cum să înțelegi cum miaună pisicile este ușor, dar poate fi nevoie să te uiți la indicii de context. Încearcă pisica dumneavoastră să vă conducă undeva? Este aproape de ora cinei?

Nu v-ați mai jucat cu pisica dumneavoastră de ceva vreme? La fel ca un bebeluș care plânge, depinde de dumneavoastră să decodificați semnificația sunetului. Cu toate acestea, puteți presupune cu siguranță că pisica dumneavoastră miaună pentru a primi un fel de atenție din partea dumneavoastră.

S-ar putea să vrea doar câteva mângâieri sau poate că vrea să își ia cina. Unele pisici vor dezvolta mieunături cu sunete diferite pentru diferite situații. Dacă ascultați cu atenție, s-ar putea să auziți un fel de mieunat pentru mâncare și un alt mieunat pentru a cere să iasă afară!

De ce miaună pisicile înapoi la tine?

Dacă ești destul de norocos, s-ar putea să ai chiar o pisică care știe să poarte o conversație cu tine. S-ar putea să îi spui ceva, iar ea îți răspunde cu un mieunat. Și de aici înainte și înapoi continuă. Pisicile sunt foarte perspicace în ceea ce privește comportamentul uman și limbajul corpului și observă lucruri la care noi nici măcar nu ne gândim.

Deși este discutabil dacă pisicile noastre se gândesc sau nu la noi înșine ca la niște pisici mari, neîndemânatice și fără păr, ele cu siguranță observă că oamenii petrec mult timp „mieunând” unul la celălalt.
Știu că așa comunicăm, așa că încearcă doar să se integreze!

Pisicile se miaună între ele?

În mod obișnuit, nu veți auzi niciodată pisici care să miaune la alte feline. Veți auzi ocazional alte tipuri de vocalize între feline, dar pisicile din gospodăriile armonioase cu mai multe pisici sunt de obicei destul de liniștite una în jurul celeilalte.
Pisicile au învățat că oamenilor le place să comunice verbal, dar au tendința de a folosi limbajul trupuluipentru a comunica cu propria specie. S-ar putea să nu auziți nimic atunci când două pisici prietenoase se întâlnesc, dar dacă înțelegeți limbajul corporal al felinelor și acordați atenție cozii, urechilor și restului corpului lor, veți vedea destule!