Sari la conținut
Home » 3 expresii uzuale ale pisicii tale. Descoperă ce înseamnă fiecare

3 expresii uzuale ale pisicii tale. Descoperă ce înseamnă fiecare

sursă foto: crosnm.ro

Expresii uzuale ale pisicii. Noi și pisicile nu „vorbim” aceeași limbă. De aceea, ca să le înțelegem, trebuie să ne bazăm pe anumite expresii și limbaje corporale ale felinelor pentru a ști ce vor. Iată ce înseamnă 3 expresii uzuale ale pisicii tale.

Căutarea de afecțiune

O pisică
O pisică care privește atent la cameră

Cum arată: Pisica vă atrage atenția și apoi începe să clipească încet cu ochii la tine. Corpul său este relaxat. Se poate apropia încet de tine și își poate lovi ușor capul de fruntea ta.

Ce încearcă să spună: Pisica vă privește ca pe un prieten de încredere. Felinele care își flutură ușor ochii și se angajează în ușoare ciocniri transmit afecțiune și încredere. Se simt în siguranță cu tine și se bucură să petreceți împreună.

Cum răspundeți: Clipiți înapoi. Nu uitați să deschideți și să închideți amândoi ochii încet. Nu clipiți din ochi și coborâți capul pentru a primi lovitura de cap. Rostiți-i numele pe un ton prietenos și optimist. Și oferiși-i câteva mângâieturi sub bărbie.

Supărată sau agitată

Cum arată: Urechile pisicii sunt trase înapoi și lipite de cap într-o poziție defensivă. Mustățile sunt rigide și ieșite în afară. Pupilele sunt îngustate, iar privirea este dură și concentrată. Întregul corp al pisicii este încordat, iar părul poate fi ridicat de-a lungul coloanei vertebrale. Poate chiar să rupă tăcerea șuierând sau eliberând un mârâit scăzut.

Ce încearcă să spună: Sunt indicii evidente că este furioasă și nu dorește să fie abordată sau atinsă. Este supărată de ceva sau de cineva din mediul său. Cauza poate fi ceva ce ele detectează, dar noi nu. Uneori nu putem identifica sursa, dar țineți cont de faptul că pisicile au un auz și un miros superioare. Ignorarea semnalelor sale de „înapoi” poate face ca pisica să se năpustească asupra ta și să îți provoace răni.

Cum răspundeți: Țineți cont de semnalele de „înapoi” cii și dați-i spațiu pentru a se calma. Dacă pisica se află în poala ta, nu o mai mângâia, ridică-te ușor și îndepărtează-te. Încercarea de a cocoloși sau de a liniști o pisică furioasă poate avea ca rezultat faptul că vă  va zgâria sau mușca.

Concentrată și curioasă

Cum arată: Pisica este așezată sau întinsă cu labele în față. Ochii săi sunt deschiși cu pupilele înguste și se uită la sursa de curiozitate intens. Urechile sale sunt ridicate și în față. Și mustățile faciale sunt în față, dar fără tensiune. Își poate ridica nasul în aer pentru a prinde un miros.

Ce încearcă să spună: Este posibil să vă transmită: „Hei, sunt ușor intrigată de ce faci!”. Aveți atenția ei și nu se simte amenințată sau agitată. Vă observă atentp pentru a vedea dacă este ocazia pentru ceva benefic ei. Cum ar fi o mângăiere, o recompensă sau o jucărie.

Cum răspundeți: Atunci când pisica este în această stare de curiozitate, profitați pentru a vă conecta unul la unul. Faceți-i cunoștință cu un joc nou sau pur și simplu angajați o scurtă conversație optimistă. Ea nu înțelege ce spuneți, dar va cunoaște tonul prietenos pe care i-l transmiteți, potrivit petsbet.

Cu puțină practică abilitățile tale de comunicare cu pisica vor începe să se vadă. Așadar, data viitoare când vorbiți cu ea, uitați-vă la expresiile de pe fața animalului vostru. S-ar putea să încerce să spună mai multe decât credeți.