Sari la conținut
Home » De ce își înclină câinele tău capul? Ce arată acest tip de comportament

De ce își înclină câinele tău capul? Ce arată acest tip de comportament

De ce își înclină câinele tău capul? Cunoașteți postura. Cea mai fotogenică, cea mai înduioșătoare și cea mai generatoare de zâmbete postură canină, înclinarea capului.

Stăpânii de câini sunt amuzați de fața întoarsă în sus, de ochii curioși și de urechile pline de vitalitate care însoțesc drăguța înclinare a capului atunci când câinele lor aude un sunet interesant.

De ce își înclină câinele tău capul?

Câinii au un simț al auzului mai ascuțit decât oamenii și pot detecta frecvențe și sunete care ne scapă nouă. Dar oamenii au un avantaj față de câini într-o privință.

O persoană cu o capacitate auditivă normală poate detecta un sunet indiferent de direcția din care este inițiat. Auzul direcțional al unui câine este mai limitat.

Urechea umană externă este proiectată pentru a capta sunetele atât de eficient încât o persoană nu trebuie să se întoarcă spre sunet pentru a-l capta.

Capacitatea unei persoane de a discerne sunetul nu este afectată de faptul că acesta vine din față, din spate, din stânga sau din dreapta. Atunci când cineva vă cheamă din spate, nu trebuie să vă rotiți pentru a-l auzi.

Nu și în cazul câinilor. Câinii au pavilioanele urechilor care acoperă parțial sau complet canalul auditiv și servesc drept barieră în calea transmiterii sunetelor, astfel încât câinii trebuie să își schimbe poziția pentru a optimiza detectarea sunetului.

Din fericire, pavilionul urechii canine (pavilionul urechii) este mobil. Astfel, câinele poate face ajustările necesare pentru a se concentra pe locația exactă a sunetului. Rase diferite se confruntă cu provocări diferite.

Clapeta urechii unui ciobănesc german acoperă doar partea din spate a canalului și limitează detectarea sunetelor din spate.

Un Cocker Spaniel are clapete de ureche grele care acoperă în întregime canalele auditive și interferează cu transmiterea undelor sonore din toate direcțiile.

Cum ajută înclinarea capului la auz?

 Un câine jucăuș linge fața unui băiat tânăr
Un câine jucăuș linge fața unui băiat tânăr și petrece timp cu el

Pentru a compensa interferența clapetelor urechilor, câinii își ridică pavilionul urechii și își înclină capul pentru o colectare optimă a sunetelor.

Dacă un sunet interesant vine din față, un câine își înclină capul în direcția sunetului. Dacă sunetul vine din spate, câinele se poate întoarce înainte de a-și înclina capul.

Dacă un sunet vine din lateral, este posibil ca el să nu se încline deloc, deoarece urechile caninelor sunt situate pe părțile laterale ale capului și sunt deja într-o poziție bună pentru a capta undele sonore.

Clapele mobile ale urechilor ajută  câinele să judece și distanța unui sunet. Acest lucru se face prin determinarea diferenței de timp dintre momentul în care sunetul ajunge la urechea dreaptă și cel stâng.

În esență, înclinarea capului și ajustarea clapetelor urechilor ajută câinele să evalueze locația și distanța sunetului.

De ce își înclină câinele tău capul atunci când ești direct în fața lui?

Uneori, câinii își privesc stăpânii cu atenție în timp ce își înclină capul și par să absoarbă fiecare cuvânt. Sunetul este captat de canalul auditiv extern, canalizat către urechea medie și interioară și apoi transmis la creier.

Mușchii urechii medii a unui câine sunt controlați de aceeași parte a creierului care controlează expresiile faciale și mișcările capului.

Așadar, atunci când un câine își dă capul într-o parte, încearcă să vă audă cuvintele, să înțeleagă ce spuneți și să vă anunțe că se concentrează asupra dumneavoastră, potrivit vcahospitals.

Un câine își înclină capul pentru a arăta că este implicat, la fel cum un om ar da din cap. Câinii sociali care se bucură de interacțiunea umană își înclină de obicei capul mai des.