Sari la conținut
Home » Cum poți comunica cu pisica ta? Limbajul corporal cunoscut

Cum poți comunica cu pisica ta? Limbajul corporal cunoscut

De ce îi cad mustățile pisicii mele? sursă foto: pawtracks.com

Cum poți comunica cu pisica ta? Se întâmplă aproape zilnic – te uiți la emisiunea ta preferată cu pisica ta în poală, iar ea se uită la tine, clipind încet. Poate chiar își strâmbă din ochi sau se uită la tine cu ochii pe jumătate închiși.

Deși, fără îndoială, ați mai văzut acest comportament înainte, vă puteți întreba: „De ce clipesc încet pisicile?”.

Identificarea clipitului lent

Limbajul corporal felin poate fi mai complex decât crezi. Pisicile au diferite tipuri de clipit. Așadar va trebui să fii capabil să recunoști când ai parte de clipitul lent din partea prietenului tău blănos.

Clipirile obișnuite ale unei pisici sunt o mișcare rapidă care elimină murdăria și resturile din ochi. De asemenea, împrăștie lacrimile, menținând ochii hidratați. Dacă stai și îți privești pisica o vreme, vei învăța să recunoști clipitul ei obișnuit, tipic.

Semnificația din spatele clipitului lent este mai dulce decât crezi

O pisicuță care stă și privește
O pisicuță care stă și privește atent la cameră

Așadar, de ce clipesc încet pisicile? De ani de zile, behavioriștii și oamenii de știință din domeniul pisicilor au crezut că clipitul lent este modul în care pisica își arată afecțiunea și încrederea.

Cel puțin, este o manifestare fizică a relaxării lor! Clipirile lente necesită ca ochii pisicii tale să fie aproape complet închiși pentru perioade mai lungi. Prin realizarea acestui comportament, pisica ta are încredere că o vei ține în siguranță în timp ce este vulnerabilă.

Este logic să presupunem că acest comportament este o modalitate prin care pisica dvs. vă arată afecțiune și își demonstrează încrederea în dvs.

Mai recent, un studiu științific a confirmat faptul că clipitul lent este una dintre metodele pe care pisica ta le folosește pentru a comunica cu tine. Studiul a observat că este mai probabil ca pisicile să clipească lent înapoi la oamenii lor după ce aceștia inițiază o clipire lentă la ele.

Atunci când pisicile au fost prezentate cercetătorilor care au efectuat experimentul de clipire lentă, pisicile au fost mai predispuse să clipească încet dacă un om a inițiat clipirile.

De asemenea, aceste pisici erau mai predispuse să accepte și atunci când un cercetător le întindea mâna, chiar dacă nu îi cunoșteau anterior pe cercetători. Acest lucru implică faptul că clipitul lent este un instrument de comunicare valoros.

Cum poți comunica cu pisica ta?

Poți folosi clipitul lent pentru a trimite pisicii tale mesaje de confort și încredere. Când pisica ta este relaxată, stai la câțiva metri distanță și clipește lent cu ochii închiși înainte de a-i redeschide treptat.

Repetați acest lucru de mai multe ori și concentrați-vă să vă păstrați privirea blândă și iubitoare. Urmăriți să vedeți cum reacționează pisica dumneavoastră, potrivit pawtracks.

S-ar putea să clipească încet înapoi sau ați putea observa că privirea ei devine mai relaxată. Ochii ei s-ar putea chiar să se închidă complet. Totuși, dacă nu reușiți să captați atenția pisicuței dumneavoastră, este în regulă!