Sari la conținut
Home » Iată câteva sfaturi pentru a elimina părul animalelor de companie

Iată câteva sfaturi pentru a elimina părul animalelor de companie

5 tipuri de personalități ale pisicii tale.periajul pisicilor; sursă foto: Pets at home

Iată câteva sfaturi pentru a elimina părul animalelor de companie. Dacă observi că părul patrupedului tău este răspândit pretutindeni în ultima vreme, nu este doar o impresie!

Atât câinii, cât și pisicile pot experimenta o perioadă de năpârlire intensă în primăvară, pe măsură ce temperaturile mai ridicate semnalează necesitatea schimbării blănii lor mai groase de iarnă.

Iată câteva sfaturi pentru a elimina părul animalelor de companie

Dacă animalul tău de companie are un loc preferat pe pat, canapea sau covor, poți proteja acele zone cu o pătură specială pentru animale de companie, pe care o poți spăla la mașina de spălat o dată pe săptămână. Aceasta va ajuta nu doar la protejarea podelei și a mobilierului, ci și la menținerea eficienței aspiratorului pentru o perioadă mai îndelungată. Nu uita să cureți și să speli patul animalului frecvent!

Utilizează o mănușă de cauciuc

Cu ajutorul unei mănuși de cauciuc, poți aduna ușor părul de pe toate suprafețele unde s-a acumulat. Părul se va lipi de mănușă și poate fi îndepărtat cu ușurință. Există diverse tipuri de mănuși disponibile în magazinele fizice și online, așa că poți încerca mai multe variante până găsești cea mai potrivită.

Rolele pentru îndepărtarea scamelor

Aceste role sunt instrumente excelente pentru a elimina părul de animale de pe haine și alte suprafețe textile. Păstrează una la îndemână și folosește-o regulat. În cazul în care nu ai o rolă specială, poți crea una folosind o rolă mică de vopsea și bandă adezivă.

Înfășoară o bucată lungă de bandă adezivă în jurul rolei, astfel încât partea lipicioasă să fie orientată către exterior.

Piatra ponce și racleta

Există suprafețe care pot fi extrem de dificile de curățat de părul animalelor de companie, cum ar fi tapițeria mașinii. Poți folosi o piatră ponce pe care să o treci ușor peste tapițerie pentru a îndepărta părul.

O racletă poate fi un instrument eficient pentru a colecta părul de pe covoare. Trebuie doar să treci racleta pe suprafața dorită și să aduni firele de păr la final.

Șosetele vechi elimină rapid părul de pe mobilier și podele

Poți lua o șosetă mai groasă, să o întorci pe dos și să o pui pe mână sau picior. Apoi, poți folosi șoseta pentru a șterge zonele în care se acumulează părul de la câinele sau pisica ta. Dacă o umezești ușor, vei putea să captezi firele de păr și mai eficient.

Cum să reduci căderea excesivă a părului la animalul tău de companie

Verifică-i hrana

Dacă observi că animalul tău de companie pare să piardă mult păr în afara sezonului obișnuit de năpârlire, poate fi legat de alimentație.

Animalele de companie care consumă hrană de înaltă calitate, bogată în vitamine și minerale, tind să piardă mai puțin păr decât cele care nu beneficiază de aceeași calitate a hranei.

Periaj regulat

Pe lângă o alimentație adecvată, este important să periezi regulat animalul de companie, cel puțin o dată pe săptămână, cu o perie potrivită lungimii blănii sale. Prin perierea regulată, poți ajuta la eliminarea părului care urmează să cadă, să stimulezi circulația și să menții sănătatea pielii și a blănii lui, conform clickpentrufemei.ro.