Sari la conținut
Home » Acțiune salvatoare a unor polițiști! O căprioară rănită se afla pe șinele de tramvai în Sibiu

Acțiune salvatoare a unor polițiști! O căprioară rănită se afla pe șinele de tramvai în Sibiu

  • de

Acțiune salvatoare a unor polițiști! O căprioară rănită se afla pe șinele de tramvai în Sibiu.

O căprioară rănită a fost salvată de pe linia tramvaiului Sibiu – Rășinari!

Doi polițiști aflați în timpul programului au zărit un animal aflat în suferință, blocat pe linia tramvaiului Sibiu-Rășinari.

La intersecția cu localitatea Cisnădioara, în zona liniilor de tramvai, cei doi polițiști au oprit mașina pentru că au observat o căprioară blocată între liniile ferate.

Potrivit Mediafax, cei doi agenți se aflau în zona pentru a asigura accesul în siguranță al copiilor în școli, iar acest lucru a dus la o nouă acțiune salvatoare.

Polițiștii au încercat să nu sperie animalul, l-au învelit cu haina de polițist și au rămas alături de căprioară până la sosirea veterinarului.

Căprioara a fost luată cu o cutie specială, cărată de cei doi polițiști, și dusă la un cabinet pentru radiografie și tratament. Animalul s-ar fi rănit singur, a suferit o fractură la picior, însă nu ar fi fost implicat în vreun accident.

Specia este întâlnită în majoritatea continentului european şi în Asia Mică. Arealul acestei specii a fost redus şi fragmentat în ultima perioadă din cauza activităţilor umane (agricultură, exploatare forestieră, vânătoare). Căprioarele preferă zonele împădurite şi cele cu vegetaţie bogată, înaltă (pajişti, tufărişuri).