Sari la conținut
Home » Verificați imediat aceste 3 lucruri dacă aveți pești care înoată în partea de sus a acvariului

Verificați imediat aceste 3 lucruri dacă aveți pești care înoată în partea de sus a acvariului

Înainte de a vă instala primul acvariu, probabil că nu v-ați dat seama cât de multă muncă trebuie depusă pentru a menține un ecosistem perfect. În natură, avem mecanismele de control și echilibrare ale evoluției pentru a ghida echilibrul delicat, dar într-un acvariu, sunteți doar dumneavoastră.

Să înveți cum să cureți, să hrănești și să decorezi necesită timp și cercetare, dar cu siguranță va fi în beneficiul tău – și al înotătorilor tăi – în cele din urmă. Deoarece peștii nu vă pot spune ce simt și nici măcar nu pot lătra pentru a vă anunța că au nevoie de ceva, veți descoperi alte indicii care vă vor spune că se întâmplă ceva.

Dacă vă găsiți peștii înotând în partea de sus a acvariului, acționați imediat. Iată ce trebuie să faceți atunci când peștii petrec prea mult timp la suprafață.

Ce înseamnă când peștii înoată în partea de sus a acvariului ?

De obicei, peștii se duc la suprafață atunci când nu primesc suficient oxigen. Spre deosebire de dumneavoastră, își folosesc branhiile pentru a respira aerul care se află deja în apă. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, nu există suficient oxigen în acvariu pentru ca toți peștii să respire cu ușurință.

Pentru a combate acest lucru, ei înoată până la suprafață, unde există apă bogată în oxigen. Este posibil să observați unele gâfâieli sau alte semne că nu se simt bine în timp ce se află acolo sus.

Cum se oxigenează un acvariu pentru pești?

Soluția de bază este să păstrați acvariul bogat în oxigen și, de asemenea, cu un nivel scăzut de CO2. Puteți face acest lucru mișcând apa un pic mai mult cu o pompă de aer sau un ventilator, care expune lichidul la aer și ajută la pregătirea acestuia pentru o respirație ușoară.

Aveți grijă să nu aveți un impact negativ asupra altor factori, cum ar fi temperatura. Indiferent ce decideți, asigurați-vă că aveți o soluție pe termen lung, altfel peștele se va întoarce din nou în partea superioară a acvariului.

Un alt lucru de reținut, una dintre cele mai mari preocupări pentru acvaristi este supraaglomerarea. Vă recomandăm să începeți cu un singur acvariu și un mic banc pe care să îl gestionați, astfel încât să vă obișnuiți mai întâi. Odată ce vă simțiți încrezători, vă puteți extinde.

Acest lucru include mutarea cu grijă a peștilor într-un nou acvariu dacă aveți prea mulți (poate că s-au înmulțit) sau dacă au devenit prea mari. Destul de curând, veți ajunge să aveți mai multe sisteme de acvarii și o mulțime de animale de care să aveți grijă.

Ce trebuie să faceți atunci când peștii rămân în partea de sus a acvariului

Deși este destul de grav dacă peștii de acvariu nu pot respira bine, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a rezolva imediat problema. S-ar putea, de asemenea, să fie nevoie să vă regândiți configurația, odată ce urgența inițială a trecut.

Efectuați un test al apei

Ar trebui să efectuați teste de apă în mod regulat, inclusiv de fiecare dată când schimbați o parte din lichid. Este important să verificați nitrații, nivelul pH-ului și amoniacul pentru a vedea dacă ceva nu este în regulă. Acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când aveți o problemă mai mare în acvariu, cum ar fi prea mulți pești.

Ar putea fi, de asemenea, un semn că este supraalimentat și excesul de hrană putrezește pe fund. Este posibil să trebuiască să luați măsuri rapide cu o înlocuire parțială a apei și să folosiți balsamuri pentru a vă ajuta să reduceți nivelurile chimice. Pe termen lung, va trebui să găsiți o modalitate de a reduce deșeurile; de obicei, hrănirea mai puțin va rezolva problema.

Verificați filtrul

Filtrul vă va ajuta să eliminați o parte din deșeurile din acvariu, deși curățarea frecventă și schimbarea apei sunt foarte importante. Adăugați mai multe elemente (cum ar fi un bubler) pentru a crește nivelul de oxigen, permițând peștilor să respire mai ușor.

Examinați-vă filtrul pentru a vedea dacă există rupturi și înlocuiți bureții sau alte piese vechi. În cele din urmă, asigurați-vă că sistemul de filtrare este suficient de mare pentru acvariu. Este posibil să fie nevoie să achiziționați unul mai mare dacă ați adăugat recent pești.

Instalați un termometru

Temperatura apei face o mare diferență în ceea ce privește nivelul de oxigen din acvariul dumneavoastră pentru pești, deoarece apa rece reține mai mult oxigen dizolvat decât apa caldă. Asta înseamnă că trebuie să fiți deosebit de atent atunci când temperatura camerei crește, fie din cauza verii, fie din cauza încălzitorului acvariului dumneavoastră. Oricum, ar trebui să urmăriți tot timpul climatul pentru a vă asigura că acesta rămâne constant.

Dacă peștii se adună în partea de sus și observați o creștere a gradelor, încercați să răciți încăperea sau să reduceți orice sursă de căldură. Totuși, nu doriți să faceți schimbări bruște și drastice. Reglați temperatura treptat pentru a nu vă șoca peștii și nu lăsați niciodată temperatura apei să scadă sub intervalul recomandat. Mutați acvariul dacă este necesar, în special pentru a asigura o mai bună ventilație, informează pawtracks.com.