Sari la conținut
Home » Îngrijirea acvariului de la birou pe durata vacanței. Soluții ieftine și practice

Îngrijirea acvariului de la birou pe durata vacanței. Soluții ieftine și practice

sursă foto: earth,com

Există puține sentimente la fel de satisfăcătoare ca părăsire biroului în ziua în care începe vacanța de sărbători. În timp ce ușa se închide în urma ta, părăsești stresul și presiunea de la locul de muncă și te îndrepți spre vacanța prelungită de vacanță, relaxantă și plină de distracție.

Poate că vă luați un concediu sau vizitați membrii familiei pe care nu i-ați mai văzut de ceva vreme. Sau poate că optezi pentru o vacanță în care te înghesui la serialele TV la care ai rămas în urmă și dormi până la ora 10:00 în fiecare zi.

Pesti acvariu: Foto credit: unsplash.com

Oricum ar fi, înainte de a părăsi complet biroul și de a începe vacanța de sărbători, trebuie să vă gândiți la peștii de birou pe care îi lăsați în urmă.

Peștii sunt animale de companie perfecte pentru birou

Peștii sunt animale de companie perfecte pentru birou. Oferă o notă estetică plăcută și necesită puțină întreținere. Sunt o bucurie în timpul unei pauze rapide de cinci minute din ziua de lucru aglomerată și nu au nimic împotrivă să fie lăsați peste noapte. Dar, înainte de a părăsi biroul și de a vă îndrepta spre aeroport sau autostradă, va trebui să aveți un plan de acțiune pentru a vă hrăni peștii în timp ce sunteți plecat.

Veți dori să vă bucurați de vacanță cu liniștea de a ști că prietenii de la birou vor fi sănătoși la întoarcerea dumneavoastră. Primul pas pentru a vă pregăti planul de acțiune pentru a vă lăsa peștii în urmă este să înțelegeți cât timp pot rezista peștii între mese.

Cât de des au nevoie peștii de hrană?

Cât de des trebuie hrănit un pește este probabil cea mai frecventă întrebare pe care o au proprietarii. Răspunsul poate varia în funcție de tipul, vârsta și mărimea peștelui, dar majoritatea pot rezista o săptămână sau două fără hrană.

Majoritatea peștilor tropicali sunt capabili să țină post pentru perioade prelungite de timp fără a prezenta defecte de sănătate. Peștii stochează rezervele de grăsime și apelează la ele în timpul lacunelor de hrană.

Cu cât peștele este mai mare, cu atât mai multe rezerve de hrană sunt stocate. Acestea fiind spuse, peștii preferă să mănânce zilnic sau de câteva ori pe săptămână. Dacă peștii dumneavoastră au dezvoltat un program regulat de alimentație, întreruperea acestui program nu va trece neobservată.

Programul de hrănire

Dacă peștii  sunt hrăniți de patru ori pe săptămână și vă așteptați să fiți plecat o săptămână la rând de sărbători, ar fi bine să luați în considerare posibilitatea de a le diminua treptat programul meselor. De cele mai multe ori, veți ști din timp despre planurile de călătorie pentru vacanță. În acest caz, veți avea avantajul de a organiza antrenamente cu peștii dumneavoastră. Diminuați încet cantitatea de hrană pe care le-o dați în fiecare săptămână și observați orice schimbare.

Amintirile peștilor aurii pot dura de fapt săptămâni, luni și chiar ani.; sursă foto: shutterstock
Amintirile peștilor aurii pot dura de fapt săptămâni, luni și chiar ani.; sursă foto: shutterstock

În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că acordați o atenție sporită modului în care fac față. Cel mai probabil, veți observa că se înțeleg foarte bine. Dar, dacă observați că unul sau câțiva dintre pești nu se comportă normal, poate că nu se vor descurca atât de bine fără hrană în timpul pauzei.

Pentru a vă face o idee mai bună despre cum se va comporta fiecare tip de pește, consultați magazinul care v-a vândut animăluțele.

Cum să-i hrănesc când sunt plecat?

Proba nu a decurs atât de bine pe cât ați sperat? Pentru unii pești, sau pentru vacanțe de foarte lungă durată, va trebui să găsiți o modalitate de a-i hrăni în timpul absenței. Prima recomandare ar fi să vă interesați dacă cineva din birou va fi prezent cât timp sunteți plecat.

Doar pentru că tu ești liber pentru o săptămână, nu înseamnă că un coleg de serviciu nu va fi. Dacă cineva este, ai noroc! Dați-le instrucțiunile detaliate de hrănire și bucurați-vă de vacanța de sărbători știind că peștii vor fi bine hrăniți.

Acvariu cu pești

Dacă nimeni de la birou nu vă poate hrăni peștii, atunci este timpul să externalizați operațiunea de hrănire. Ați putea să vă întrebați șeful dacă un prieten sau un membru al familiei ar putea folosi cheia pentru a intra în birou și a vă hrăni peștii.

Sunt utile alimentatoarele automate

Dar, să zicem că nu aveți pe nimeni la birou care să hrănească peștii și nu puteți face rost de o bonă pentru pești. Ce faceți acum? Ei bine, acum va trebui să mergeți la magazinul local de animale de companie și să cumpărați un alimentator automat pentru pești.

Aceste mici aparate îngrijite stochează hrana pentru pești de acvariu și pot fi setate să elibereze hrana în intervalele pe care le stabiliți. Hrănitoarele pentru pești sunt foarte bune de avut, deoarece nu va trebui niciodată să găsiți o bonă pentru pești sau să vă faceți că rămân fără hrană pentru câteva zile când sunteți plecat.

foto: www.facebook.com/aquaticdesigncontest

Prețul alimentatoarelor pentru pești variază în funcție de cantitatea de hrană pe care trebuie să o conțină, dar sunt relativ accesibile. Indiferent de modul în care vă planificați să vă hrăniți peștii în timpul vacanței, vă veți trezi să vă asigurați că au un mediu curat.

A nu curăța suficient un acvariu sau un rezervor este o greșeală frecventă pe care o fac proprietarii de pești. Veți dori să vă asigurați că este curat atât înainte, cât și după ce vă bucurați de vacanță. Cu puțină planificare și pregătire, vă puteți bucura de vacanța de sărbători fără a vă stresa cu privire la bunăstarea peștilor de biro, informează petplace.com.