Sari la conținut
Home » Surprinzător, nu țoți câinii știu să înoate. Învață-ți animalul de companie să fie încrezător în mediul acvatic

Surprinzător, nu țoți câinii știu să înoate. Învață-ți animalul de companie să fie încrezător în mediul acvatic

Majoritatea câinilor adoră apa, fie că se stropesc în bălți, se joacă pe plajă sau sar în lacuri și râuri. Să recunoaștem, cățelul tău nu ar ezita să se bălăcească, oriunde s-ar afla, dacă i s-ar oferi ocazia! Cu toate acestea, în timp ce unii câini se îndreaptă spre apă în mod natural, alții pot avea nevoie de puțin ajutor și îndrumare pentru a deveni înotători încrezători.

Credeți sau nu, nu toți câinii se nasc înotători. În timp ce anumite rase de câini, cum ar fi Labradorii și Retrieverii, sunt cunoscute pentru abilitățile lor de înot, alții pot fi mai puțin înclinați să facă o baie.

Câini care nu știu să înoate

Cu toate acestea, cu răbdare, întărire pozitivă și dresaj adecvat, majoritatea câinilor pot învăța să se bucure de înot și să fie în siguranță în apă. Totuși, înainte de a încerca să vă învățați câinele să înoate, trebuie să știți cum să îl introduceți în siguranță și eficient în apă.

În primul rând, ar trebui să începeți în apă puțin adâncă. Atunci când câinele tău are capacitatea de a atinge pământul și de a sta ferm, va avea mult mai multă încredere pentru a începe antrenamentul în mod serios. Bineînțeles, asigurați-vă că apa este curată și fără pericole.

bbcearth.com; Oamenii de știință folosesc câini pentru a urmări balenele
bbcearth.com; Oamenii de știință folosesc câini pentru a urmări balenele

Luați-o încet și introduceți-i treptat în apă mai adâncă. Pe măsură ce animalul de companie devine mai relaxat într-o piscină, începeți să creșteți nivelul apei, până când, în cele din urmă, poate sta în picioare ferm. Acesta este primul pas spre înotul propriu-zis.

Folosiți un dispozitiv de plutire conceput pentru câini

Folosiți un dispozitiv de plutire. Pentru patrupezii care sunt inițial ezitanți sau nesiguri cu privire la înot, luați în considerare utilizarea unui dispozitiv de plutire conceput pentru câini.

Acestea pot oferi un sentiment suplimentar de siguranță și vă pot ajuta câinele să rămână plutitor în timp ce se obișnuiește cu apa. Asigurați-vă că îi asistați pe măsură ce învață.

Odată ce treceți la ape mai adânci, ghidați-i ușor în timp ce le susțineți corpul sub burtă sau folosind un ham conceput pentru înot. Ajutați-i să exerseze mișcarea de vâslit prin mișcarea picioarelor într-o mișcare de înot. Eliberați treptat sprijinul dumneavoastră pe măsură ce devin mai încrezători și încep să înoate singuri.

Cum vă motivați animalul de companie să înceapă să înoate?

Nu toți cățeii sunt entuziasmați să înceapă „proiecte” noi, mai ales nu cele care implică apă și efort fizic. În astfel de cazuri, motivația potrivită ar putea fi cheia succesului.

Așadar, dacă animalul de companie este ezitant, temător sau pur și simplu nesigur în legătură cu apa, există mai multe modalități prin care îl poți ajuta să îl motivezi să facă pasul cel mare.

Firește, primul lucru pe care îl puteți face este să folosiți metode de întărire pozitivă. Recompensează-ți câinele cu laude și recompense pentru orice pas mic pe care îl face spre înot.

Nu faceți ca procesul să fie obositor și solicitant

Acest lucru ar putea fi înmuierea lăbuțelor în apă, statul în apă puțin adâncă sau câțiva pași înainte. Întărirea pozitivă va contribui la consolidarea încrederii și se va asigura că asociază înotul cu experiențe pozitive.

Nu faceți ca procesul să fie obositor și solicitant. Aceasta ar trebui să fie o activitate distractivă pentru câinele dumneavoastră, așa că adoptați această atitudine încă de la început. Încorporați jucării pentru a face din aceasta o activitate pozitivă și plină de satisfacții.

Totuși, nu uitați că nu toți câinii sunt înotători înnăscuți, iar unii s-ar putea să nu dezvolte niciodată o afinitate puternică pentru apă. Respectați nivelul de confort al câinelui și nu-l forțați niciodată să intre în apă dacă pare temător sau rezistent după tot ce ați încercat.

Nu uitați să faceți din siguranță prioritatea numărul unu

Apa este adesea imprevizibilă. Dacă practicați lecții de înot într-un iaz mare, lac, râu sau mare, asigurați-vă că aveți întotdeauna ca prioritate siguranța. Supravegheați-i îndeaproape în timpul procesului de învățare, mai ales în ape deschise.

Folosiți întotdeauna o vestă de salvare pentru câini pentru un plus de siguranță, în special pentru patrupezii cu picioare scurte sau cu flotabilitate scăzută.

Nu uitați că nu toți câinii sunt înotători înnăscuți, iar unii s-ar putea să nu dezvolte niciodată o înclinație puternică pentru înot. Este important să respectați nivelul de confort al câinelui dumneavoastră și să nu îl forțați niciodată să intre în apă. Fiți răbdător, consecvent și acordați întotdeauna prioritate siguranței și bunăstării lor, potrivit petguide.com.