Sari la conținut
Home » Trebuie să cunoști aceste lucuri înainte de a duce animalul de companie în parcul pentru câini

Trebuie să cunoști aceste lucuri înainte de a duce animalul de companie în parcul pentru câini

sursă foto: Canidae Pet Food

Parcul pentru câini este un loc minunat în care să vă duceți cățelul. Nu numai că este o oportunitate pentru el de a face exerciții, dar este, de asemenea, o șansă de socializare pe măsură ce interacționează cu oameni noi și cu alți câini.

Dar nu toți câinii sunt candidați buni pentru parcul pentru câini, așa că trebuie să vă evaluați situația înainte de a vă duce câinele într-un asemenea loc.

ciobanesc german; sursă foto: pixabay.com
ciobanesc german; sursă foto: pixabay.com

Întrebări pe care să le puneți înainte de a vă duce câinele în parcul pentru câini

Majoritatea parcurilor pentru câini au anumite cutume pe care proprietarii de câini trebuie să le respecte. Deși există unele reguli care pot fi specifice parcului respectiv, cele mai multe dintre reguli sunt de bun simț.

De exemplu, nu ar trebui să vă duceți câinele în parcul pentru câini până când nu este la zi cu vaccinările, deoarece ar putea contracta sau răspândi o boală contagioasă. Pentru a determina dacă este o idee bună să vă duceți animalul de companie în parcul pentru câini, puneți-vă următoarele întrebări:

sursă foto: Country Life
Cocker care stă în groapa pe care a săpat-o

Câinele meu are cel puțin 16 săptămâni și este la zi cu vaccinările?

Răspunde câinele meu la comenzi și are un antrenament de bază de obediență?

Câinele meu a reacționat bine atunci când a fost prezentat unor persoane noi sau altor câini?

Câinele meu rămâne calm în situații necunoscute sau stresante?

Câinele meu va veni la mine în mod fiabil atunci când este chemat?

Are câinele meu tendințe agresive sau teritoriale care ar putea fi problematice?

Pe lângă aceste întrebări, gândiți-vă și la parcul pentru câini în sine. Este supraaglomerat, cu prea multe animale de companie? Există o abundență de câini masculi, în special câini masculi necastrați? Ceilalți proprietari de câini sunt atenți la câinii lor sau sunt distrași? Pare vreunul dintre câini să intimideze ceilalți câini? Răspunsurile la aceste întrebări vor determina dacă este o idee bună să vă duceți câinele în parcul pentru câini.

 Cum să abordezi câinii nervoși și reactivi

Socializarea este extrem de importantă pentru căței, iar parcul  poate fi un loc minunat pentru a o face. Cu toate acestea, dacă câinele tinde să fie puțin nervos sau reactiv, a-l duce direct în parcul pentru câini ar putea să nu fie cea mai bună idee, ar putea fi speriat sau copleșit și ar putea reacționa într-un mod agresiv.

Dacă acest lucru se aplică și în cazul câinelui dumneavostră., este posibil să fie nevoie să lucrați cu el individual acasă sau într-o locație neutră pentru a-l condiționa să aibă un răspuns pozitiv atunci când întâlnește oameni noi și alți câini.

sursă foto: pethelfpul.com; Privitul direct la câini este un vinovat comun în cazul în care aceștia îi mușcă pe copii.
sursă foto: pethelfpul.com; Privitul direct la câini este un vinovat comun în cazul în care aceștia îi mușcă pe copii.

Întărirea pozitivă va fi importantă și puteți lucra treptat până la a vă duce câinele în parcul pentru câini în orele ciudate, atunci când este puțin probabil să fie aglomerat. Odată ce câinele dumneavoastră este capabil să rămână calm cu unul sau doi câini în preajmă, puteți începe să lucrați cu el în orele în care parcul ar putea fi puțin mai aglomerat, potrivit petguide.com.