Sari la conținut
Home » Videoclip emoționant cu întoarcerea „acasă” a 33 de lei de circ! Sfârșitul unui lung chin

Videoclip emoționant cu întoarcerea „acasă” a 33 de lei de circ! Sfârșitul unui lung chin

Videoclip emoționant cu întoarcerea „acasă” a 33 de lei de circ! Sfârșitul unui lung chin.

Africa, noua casă a unor lei ținuți în cuști doar pentru amuzamentul unor oameni!

Deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice exotice este strict interzisă în multe ţări, dar există încă circuri care operează în zone izolate.

Potrivit thedodo.com, organizația Animal Defenders International a reușit un proces complex de salvare a unor lei din captivitate, mai exact, animalele erau ținute la circ. Astfel, voluntarii au repatriat un număr de 33 de lei pe pământul african, acolo unde s-au născut.

Echipele ADI au colaborat cu autorităţile guvernamentale pentru a găsi şi a confisca animalele.

Salvatorii s-au confruntat cu provocări incredibile pentru urmărirea, identificarea şi salvarea leilor din circurile ilegale din Peru şi Columbia. Apoi au trebuit să transporte leii din zonele izolate ale munţilor Anzi înapoi în centrele de salvare.

De multe ori au fost însoţiţi de echipe SWAT şi poliţie pentru a asigura şi salva animalele.

A fost o operaţiune care a durat 18 luni şi a presupus un efort uriaş. Dintre cele 100 de animale salvate, 33 au fost lei. Aceste animale maiestuoase au avut parte de o viaţă plină de suferinţă, trăind în cuşti mici, fiind maltratate şi mutilate.

„Soarele african, cerul nopţii, tufişurile şi sunetele specifice, norii, furtunile de vară, spaţiile mari amenajate într-un cadru natural unde îşi vor putea aminti cine sunt”, a declarat Savannah Heuser, fondatoarea rezervaţiei naturale „Emoya Big Cat”.

Din păcate, leii nu vor putea supravieţui pe cont propriu din cauza stării lor fizice, deoarece multora li s-au îndepărtat ghearele şi dinţii.

„Nu se pot întoarce în sălbăticie, dar se pot întoarce acasă”, a declarat Tim Phillips într-un interviu.

Leii îşi vor trăi restul zilelor în linişte şi libertate la „Emoya Big Cat Sanctuary” din Vaalwater, Africa de Sud.