Sari la conținut
Home » Video. Un urs a fost grav rănit, după ce a fost lovit în plin de un autoturism pe DN 13. Animalul a fost găsit după multe ore de agonizare

Video. Un urs a fost grav rănit, după ce a fost lovit în plin de un autoturism pe DN 13. Animalul a fost găsit după multe ore de agonizare

Un urs a fost grav rănit, după ce a fost accidentat de o mașină pe drumul național 13, în localitatea Bunești din județul Brașov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:00. Cu ultimele puteri, animalul s-a deplasat târâș, târâș, cu greutate, de la marginea drumului în lăstărișul de lângă.

Animalul care nu s-a mai putut deplasa pe picioarele din spate, potrivit gândul.ro, a fost găsit duminică dimineața, după multe ore de agonizare, în lăstărișul de la marginea drumului din localitatea Bunești, Brașov.

Ursul a fost filmat de un locanic în timp ce agoniza din cauza rănilor și în timp ce încerca să se miște foarte greoi prin tufișurile de la marginea drumului, aproape de locul în care s-a produs accidentul.

Acidentul s-a produs după ce ursul a ieșit în fața unui autoturism, iar șoferul nu a reușit să evite impactul, fiind lovit în plin.

Animalul a fost preluat de Asociația Milioane de Prieteni

Un urs a fost grav rănit, iar acesta a fost preluat și s-a aflat inițial în grija Asociației Milioane de Prieteni pentru ca, ulterior, animalul să fie transportat la sanctuarul din Zărnești, în vederea realizării investigațiilor medicale necesare care să stabilească diagnosticul și tratamentul de urmat, așa cum reiese din declarația președintelui Asociației Milioane de Prieteni.

Animalul se deplasa extrem de greu, iar președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, a menționat pentru News.ro că ursul va fi dus la sactuarul de la Zărnești, întrucât are nevoie de investigații medicale pentru a reuși să i se stabilească un diagnostic și să i se acorde tratamentul medical adecvat, să nu mai sufere.

„Sunt peste 12 ore de când suferă”

„Sunt peste 12 ore de când suferă. Aşteptăm să ajungă la Zărneşti în seara aceasta, să fie văzut de un medic veterinar, să primească tratament, măcar nişte analgezice, în primă fază”, a declarat Cristina Lapis, potrivit gândul.ro.

După ce i s-au făcut primele investigații medicale, s-a constatat că starea lui este gravă, întrucât este în stare de șoc și are articulațiile dislocate la membrele drepte din față, cât și din spate, astfel că nu le mai poate mișca, fiind contractat.

„A fost lovit în plin, iar lovitura este foarte puternică. Animalul este în stare de şoc, îi sunt afectate articulaţiile, nu poate mişca pe partea dreaptă, este contractat. În momentul de faţă e sub analgezice, au fost curăţate rănile vizibile îl lăsăm o zi sau două să se liniştească pentru că a fost anesteziat deja o dată, să vedem evoluţia, şi apoi îl vom anestezia pentru a-i face radiografii”, a declarat pentru News.ro fondatoarea sanctuarului pentru urși de la Zărneşti, Cristina Lapis. Conform declarației acesteia, medicii nu ştiu momentan dacă animalul a suferit leziuni ale organelor interne.

„Facem tot ce ne să în putinţă să îi salvăm viaţa”, a precizat Cristina Lapis

Asociația Milioane de Prieteni și Sanctuarul de urși de la Zărnești AMP Libearty – Bear Sanctuary au postat un mesaj pe paginile de facebook: „Un biet pui de urs se zbate între viață și moarte, dupa ce a fost lovit de mașină și a agonizat o noapte și-o zi, la liziera pădurii, pe marginea drumului. Accidentul a avut loc în jurul orei 2:00, pe DN 13, în zona localitatii Bunesti. Cu ultimele puteri, animalul s-a târât de pe șosea, până la marginea padurii.

Dupa orele prânzului a fost preluat și adus în Sanctuarul AMP Libearty. I s-au făcut primele investigatii medicale, e in stare de soc si are articulatiile dislocate la membrele drepte fata si spate. La noi a primit, in sfarsit, analgezice ca sa nu mai simta atata durere.

„Șansele de recuperare sunt scăzute, să ne rugăm pentru o minune!”

Ursuletul este un mascul, în vârstă de aproximativ 3 ani. Tot ce putem face acum este să vedem dacă nu prezintă și leziuni interne și să îi alinăm durerea. În perioada imediat următoare i se vor face și radiografii la membrele rănite. Șansele de recuperare sunt scăzute, așa că nu ne rămane decat să ne rugăm pentru o minune!”

În urmă cu aproximativ trei ani, s-a petrecut un incident tot cu un urs.  Animalul a fost lovit de o mașină și lăsat să agonizeze pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Însă, animalul a trebuit să fie ucis, pentru că rănile sale erau foarte grave. Polițiștii au deschis dosar penal, iar prefectul de Harghita a fost demis.