Sari la conținut
Home » Lătratul eroic al unui Russell Terrier o salvează pe stăpâna lui de la atacul unei femele urs. Câinele a folosit „mișcări ninja” pentru a-l evita pe urs

Lătratul eroic al unui Russell Terrier o salvează pe stăpâna lui de la atacul unei femele urs. Câinele a folosit „mișcări ninja” pentru a-l evita pe urs

Lătratul eroic al unui Russell Terrier o salvează pe stăpâna lui de la atacul unei femele urs, distrăgând atenția omnivorului. Femeia, Susan Lee, în vârstă de 61 de ani, era la plimbare pe proprietatea sa din Strafford, la 40 de km sud-est de capitala Montpelier a orașului Vermont, SUA, împreună cu cei doi câini ai săi, un un Jack Russell terrier și un Labradoodle, a precizat Departamentul de Pescuit și Faună Sălbatică din Vermont într-un comunicat de presă.

La un moment dat, câinii ei nu mai erau lângă ea, așa că femeia își chema patrupezii în momentul în care a auzit un zgomot puternic și s-a trezit cu ursul care venea spre ea. Pe măsură ce ursul se apropia, Lee a spus că s-a împiedicat de un zid de piatră.

Câinele și-a salvat stăpâna

Ursul a ajuns lângă ea și a muscat-o de partea superioară a piciorului stâng, dar imediat s-a auzit lătratul eroic al unui Russell Terrier care l-a făcut pe urs să renunțe, astfel ea a supraviețuit, reușind să scape de ursul care a atacat-o, datorită eroismului curajosului ei cățel. Lee a profitat de ocazie pentru a se ridica și a se întoarce la casa ei.

Ursul a lăsat-o în pace pe Susan, dar și-a îndreptat atenția spre cățel, însă Terrierul nu a fost rănit, potrivit sergentului Jeffrey Whipple de la Game Warden, Departamentul de vânătoare, care a declarat pentru USA TODAY despre câine că a folosit „câteva mișcări ninja” pentru a evita ursul.

Lee a reușit să se întoarcă acasă, unde un vecin a transportat-o la un spital local, în timp ce ea a sunat la 911 pentru a raporta incidentul.

Lee a suferit mai multe răni

Lee a suferit o rană provocată de o mușcătură în partea superioară a piciorului stâng și „multiple zgârieturi” cu o lungime cuprinsă între 5 și 20 de centimetri, aproximativ, pe ambele părți ale corpului, au declarat autoritățile. S-a stabilit că rănile ei nu i-au pus viața în pericol și a fost eliberată ulterior din spital.

Locul în care a avut loc atacul a fost inspectat de către oficialii din domeniul vieții sălbatice, care au stabilit că ursoaica era o femelă adultă cu pui.

Atacul a fost probabil provocat atunci când Lee și câinii au surprins ursul, Whipple adăugând că a fost probabil o „mușcătură de avertisment”.

Oficialii au încercat să localizeze ursul, dar nu au reușit. Biologul de stat pentru urși Jaclyn Comeau a declarat într-un e-mail pentru USA TODAY că a încetat căutarea ursului deoarece s-a stabilit că a fost un atac defensiv și că a fost „un incident izolat care nu ar trebui să reprezinte un risc suplimentar pentru siguranța publică”.

Situația s-ar fi putut agrava dacă nu intervenea cățelul

Whipple a spus că există „posibilitatea” ca situația să fi fost mult mai gravă dacă nu intervenea câinele.

„Dacă ar fi să prezic ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost câinele acolo, este posibil ca ursul să îi fi provocat mai multe leziuni”, a spus el. „Dar cel mai probabil, când a fost pusă la pământ și a fost scoasă din luptă, ursul s-ar fi dat jos de pe ea și s-ar fi retras”.

Potrivit departamentului, urșii negri sunt singura specie de urși din Vermont, cu o populație de aproape 6.000 de exemplare.

Speciile sunt considerate animale timide și sunt rareori văzute de oameni, deoarece „preferă zonele sălbatice cu mai puțini oameni”. Statul permite vânătorilor de urși licențiați să vâneze această specie din septembrie până în noiembrie.

Comeau a declarat că au fost înregistrate doar trei atacuri în istoria statului

„Atacurile urșilor sunt extrem de rare în Vermont”, a spus Comeau într-o declarație. „Cu toate acestea, în această perioadă a anului, urșii negri se deplasează în unități familiale, iar mamele vor fi protectoare față de puii lor.

În cazul în care vă confruntați cu un urs, este esențial să rămâneți calmi și să vă îndepărtați încet și să ripostați imediat dacă sunteți atacați.”