Sari la conținut
Home » Video. Uluitoarea teorie a cercetătorilor. De ce animalele au cozi și oamenii nu mai au

Video. Uluitoarea teorie a cercetătorilor. De ce animalele au cozi și oamenii nu mai au

Uluitoarea teorie a cercetătorilor se bazează pe faptul că strămoșii oamenilor au avut, în urmă cu aproximativ 20-25 de milioane de ani, coadă, dar odată ce au început să meargă drept, cu susținere din partea coloanei vertebrale, în două picioare, aceștia nu au mai avut nevoie de cozi.

Tot ce ne-a mai rămas nouă oamenilor, în ziua de astăzi, de la coadă este coccisul, rămășița cozii. S-a întâmplat acest lucru, fiindcă noi ne-am dezvoltat, de-a lungul timpului, propria formă de locomoție care nu s-a bazat atât de mult pe cozi și, astfel, s-a pierdut.

Corpurile noastre au centru de greutate care se schimbă în funcție de mișcările pe care le facem, de aceea, nu avem nevoie de o coadă pentru a contrabalansa greutatea.

Cozile au rolul de a menține echilibrul

În urma cercetărilor, oamenii de știință au găsit fosile animale cu cozi care datează de sute de milioane de ani. Indiferent cui aparțin, fie că vorbim de insecte, mamifere, păsări, cozile au o varitate de întrebuințări.

Uluitoarea teorie a cercetătorilor a prezentat faptul că strămoșii noștri și-au pierdut coada atunci când mutațiile au modificat una sau mai multe dintre gene.

Oamenii au avut coadă în trecut, trăsătura fiind existentă şi în prezent, atunci când embrionul se dezvoltă în uter el are coadă. În cele din urmă este absorbită şi sunt rare cazurile în care copiii se nasc cu coada intactă conform descoperă.ro.

Animalele moderne își folosesc coada pentru orice, de la echilibru, la comunicare și găsirea perechii.

Multiple întrebuințări

Cercetătorii sunt de părere că dinozaurii își balansau cozile pentru a-și echilibra capetele și corpurile greoaie în timp ce mergeau pe două picioare. Această mișcare îi avantaja, întrucât le crea avantajul de a alerga foarte repede pentru a-și prinde prada.

Asemănător, cangurii de astăzi au nevoie de echilibru atunci când sar, astfel că apelează la coadă. Totodată, maimuțele își folosesc cozile lungi pentru echilibru în timp ce se agață cu ele de ramurile copacilor.

Alte animale își folosesc cozile pe post de arme, cum ar fi șerpii cu clopoței. Aceștia prezintă nasturi de piele uscată de-a lungul cozii, ceea ce reprezintă un avertisment pentru orice animal că șarpele se pregătește de atac.

Animalele care pasc, cum ar fi zimbrul, vaca, zebra sau calul, își folosesc cozile pentru a se apăra de insecte, potrivit playtech.ro.

Pisicile și alte animale cățărătoare dispun de cozi stufoase sau lungi care le permit să se echilibreze, iar câinii își folosesc și ei coada pentru comunicare.