Sari la conținut
Home » Video. Paradă organizată în semn de omagiu acordat Reginei Elisabeta a II-a. Sute de Corgi au defilat prin fața Palatului Buckingham

Video. Paradă organizată în semn de omagiu acordat Reginei Elisabeta a II-a. Sute de Corgi au defilat prin fața Palatului Buckingham

Ieri a avut loc o paradă organizată în semn de omagiu acordat Reginei Elisabeta a II-a, în cadrul căreia au defilat sute de corgi, alături de stăpânii lor, prin fața Palatului Buckingham.

Rasa Corgi sunt câinii pe care monarhul i-a îndrăgit și pe care i-a iubit foarte mult, fiind alături de ea toată viața, însoțind-o atât în cele mai fericite momente din viață, cât și în cele mai triste. Parada a fost organizată în amintirea monarhului, de către stăpânii acestor căței din rasa Corgi.

Paradă organizată în semn de omagiu acordat Reginei Elisabeta a II-a, la o lună după decesul monarhului, a fost ideea unor englezi, stăpâni ai câinilor din rasa Corgi. Aceasta s-a desfășurat chiar la porțile Palatului Buckingham, în semn de respect și prețuire pentru tot ceea ce a însemnat și reprezintă regina în inimile cetățenilor britanici.

Câinii Elisabetei s-au numărat printre marile sale iubiri. „Iubește animalele și adoră câinii. Au fost prima ei iubire și vor fi și ultima”, a precizat Ingrid Seward, biograf regal, potrivit NewsWeek.

Cetățenii britanici: „E ca și cum ne-am pierdut bunica”

La moartea Majestății Sale, britanicii au spus: „Toată lumea este foarte tristă. E ca și cum ne-am pierdut bunica”, atât de triști se simțeau și atât de aproape au simțit-o și o simt în suflet pe regina care a domnit peste 70 de ani pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

„A fost o femeie extraordinară, a fost parte din viețile noastre, este o mare pierdere, a reprezentat un exemplu uimitor, nu cred că mai este cineva ca ea în lume. Sunt trist. Pentru că a fost o persoană extraordinară.”, a declarat Derek Smith, veteran de război, potrivit euronews.ro.

„Elisabeta, Regina noastră!

„Un singur cuvânt – Elisabeta, Regina noastră! Ne exprimăm respectul. Este mai mult decât amintirea ei aici, este întreaga viață a unei națiuni, vrem să recunoaștem tot ce a făcut și ce a reprezentat pentru noi.”, a mai afirmat o persoană.

„Dintotdeauna a făcut parte din viața mea, la fel a fost pentru mulți britanici. Este ca un membru de familie, e ca și cum ne-am pierdut bunica. Toată lumea este foarte tristă.

Toți au respectat-o, indiferent dacă au acceptat monarhia sau nu, oamenii din întreaga lume au respectat-o pe Elisabeta.”, se mai arată într-o declarație.

Imaginea reginei va rămâne în mentalul colectiv asociată cu cea a cățeilor Corgi, rasă care a fost foarte iubită de către suverană, iar cunoscătorii sunt de părere că această rasă era în pericol de dispariție, dar, una dintre marile contribuții la salvarea rasei și la creșterea popularității se datorează reginei și Casei Regale.

Elisabeta a primit primul Corgi în anul 1933

Din acel an, aproximativ 30 de câini din această rasă i-au stat alături de-a lungul vieții și domniei. Odată cu acest fapt, popularitatea rasei a înregistrat creșteri de 56 de procente, potrivit Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.

Al doilea câine Corgi pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a a fost la vârsta împlinirii majoratorului, de la tatăl său în anul 1944. Câinele s-a numit Susan, iar în anul 1949 a avut doi pui, chiar în luna de miere a cuplului Elisabeta și Philip. Odată cu acel moment, a început descendența regală de câini Corgi.

Câinii reginei, Muick şi Sandy, au fost prezenți în ziua funeraliilor regale, fiind un moment important de emoție pentru participanți, cât și pentru cei care au avut ocazia să vadă imaginile cu cei doi căței, parcă așteptând-o să vină, să apară. Ulterior, cei doi patrupezi au rămas în Familia Regală, fiind adoptați de prințul Andrew, fiul cel mic al Reginei Elisabeta a II-a.

„Îmi imaginez că acești câini vor fi îngrijiți de familie, cel mai probabil de Andrew pentru că el a fost cel care i-a oferit reginei, sunt destul de tineri”, a adăugat Seward.