Sari la conținut
Home » Video incredibil! O cățelușa și puii ei nou-născuți au fost salvați de sub dărâmături la o lună după cutremurul teribil din Turcia

Video incredibil! O cățelușa și puii ei nou-născuți au fost salvați de sub dărâmături la o lună după cutremurul teribil din Turcia

Cățelușa Sila salvată de sub ruine cu puii ei nou-născuți; foto: dailymail.com

Miracolele continuă în Turcia, o femelă doberman în vârstă de 2 ani și jumătate a fost scoasă de sub ruinele clădirilor puse la pământ de cutremurul devastator din Turcia 

Suprpriza este cu atât mai mare cu cât cățelușa Sila a iesit de sub dărămâturi împreună cu cei trei pui pe care i-a născut în timpul în care a stat captivă. Minuna s-a produs în provincia Hatay din sudu Turciei la aproape o lună de la cutremurele care au devastat regiunea. 

Minune: O cățelușă doberman a născut în timp ce se afla sub ruine

Kadir Keyifli, fericitul stăpân al cățelușei eroine, a cerut ajutorul echipelor locale de salvare pentru a-și scoate câinele dintre dărâmături, dar nimeni nu a reușit să-și facă loc printre ruine.

Puii născuți de cățelușa Șila In timp ce era captivă sub ruine; foto newarab.com
Puii născuți de cățelușa Șila In timp ce era captivă sub ruine; foto newarab.com

Keyifli și familia sa, care locuiau la etajul 6, au fost salvați din dărâmături. Cu toate acestea, câinele femelă Doberman ‘Șila’, în vârstă de 2,5 ani, pe care Keyifli îl ținea în subsolul apartamentului, a rămas sub dărâmături.
Deși Pleasant a cerut ajutorul echipelor care au venit să îi salveze câinele gestant, cercetările au fost neconcludente.
Kadir Keyifli, care aștepta sub dărâmături pe 6 martie, a văzut echipele Asociației Angels Life Village (MEYAKO) care au venit în regiune pentru a ajuta.

Sila, câinle care a supraviețuit 29 de zile; foto: newarab.com
Sila, câinle care a supraviețuit 29 de zile; foto: newarab.com

Doi membri ai echipei, care nu au refuzat cererea de ajutor a lui Keyifli, au ajuns l„a partea în care Șila era prinsă prin golurile dintre dărâmături, după lungi lupte. Kadir Keyifli, care a venit la Adana împreună cu echipele pentru tratarea câinilor săi, a declarat că a suferit foarte mult în urma cutremurului și că au pierdut 5 familii vecine.

29 de zile de mircaol, sănătatea câinilor nu a fost afectată

Afirmând că nu a renunțat niciodată la Șila, Keyifli a spus: „Am încercat să îmi salvez câinele zile întregi. Nimeni nu a îndrăznit să intre acolo. În cele din urmă, angajații MEYAKO au făcut curaj și ne-au gasit cățelul. Le mulțumesc foarte mult. „Îl pot ridica deasupra capului meu. Dar va fi bine. S-a întâmplat un miracol. După 29 de zile a supraviețuit, potrivit newarab.com.

Shila a fost salvată de veterinari: foto:newara.com
Shila a fost salvată de veterinari: foto:newara.com

Era o un sac de mâncare în apropiere. A reușit să mănânce puțin câte puțin. S-au născut și ei. Toți cei trei cățeluși frumoși au supraviețuit. Simt că mi s-au topit mâinile și picioarele. Șila este a mea”. A fost o sursă de speranță.”, a spus stăpânul cățelușei.

unul din cei trei pui ai cățelușei Sila; foto newarab.com
unul din cei trei pui ai cățelușei Sila; foto newarab.com

Medicul veterinar Koray Kürklü, care s-a ocupat de câini, a declarat că Șila a pierdut mult lichid în corp, că organele interne au fost afectate și că vor face tot posibilul pentru sănătatea câinilor care au supraviețuit într-un mod miraculos.

Câțelușa Sila a supraviețuit aproape o lună sub dărămături

Meyako, o echipă regională care se ocupă de salvare a animalelor, i-a sărit de îndată în ajutor  După multe ore întregi de muncă, salvatorii au reușit să ajungă la subsolul în care era blocată Sila. Au rămas uluiți când au văzut că nu numai că a supraviețuit aproape o lună, dar a și născut trei căței. „Ce ai băut aici? Ce ai mâncat? Ai născut trei?”, s-a întrebat mirat un salvator surprins într-o înregistrare video din momentul în care au ajuns la Sila.

Cățelușa SIla îngrijită de veterinar; sursă foto newarab.com
Cățelușa SIla îngrijită de veterinar; sursă foto newarab.com

Salvatorii au fost nevoiți să treacă printr-o fantă îngustă printre dărâmături, după care au făcut o gaură într-o ușă pentru a avea acces la camera din subsol, care, Slavă Domnului părea să fi suferit puține pagube. „Câinii mei vor ieși după o lună.”, exclamă Keyifli în videoclipul distribuit de Meyako. Inspirația stăpânului de a lăsa o pungă de mâncare pentru câini a făcut ca Sila să supraviețuitască și să născă de altfel trei cățeluși.

Sila și puii ei au fost transportați în orașul Adana, aflat în apropiere, pentru a primi îngriririle și tratamentul necesar. Salvatorii au observat că mama părea slăbită, dar în afară de acest aspect mergea fără ajutor.

Nu este singurul miracol care s-a petrecut în Turcia ,la finalul săptămânii trecute un alt cățeluș, Aleks, a fost salvat după ce a stat mai bine de trei săptămâni prins sub dărămăturile clădirilor puse la pământ de cutremurul din Turcia.

Aleks, un alt câine care a supraviețuit în mod miraculos în cutremurul din Turcia

Salvatorii au scos un câine în viață dintr-o clădire prăbușită în sudul Turciei, la trei săptămâni după cutremurul mortal de 7,8 grade Celsius de luna trecută, a anunțat în cursul zilei de joi presa locală. În timp ce cutremurul a fost nemilos cu peste 50.000 de oameni care n-au mai văzut lumina zilei, echipele de la municipalitatea locală din centrul Turciei l-au salvat pe câinele Aleks și l-au dus la Haytap, o asociație turcă de protecție a animalelor din orașul Antakya.

O înregistrare video a agenției de știri DHA arată salvatorii ajungând între două plăci mari de beton și strigând către caninul prins în capcană. „Aleks, vino, dragul meu”, îi strigă un salvator câinelui. „Bravo, bravo”.Imaginile îi arată apoi pe salvatori îmbrățișându-l pe câine, care pare a fi alert și sănătos, și oferindu-i apă.

„Orice ființă vie contează pentru noi, oameni sau animale”, a declarat un localnic, citat de agenția privată DHA, după salvarea miraculoasă. Salvatorii au salvat sute de pisici, câini, iepuri și păsări prinse în capcană și prețuite de localnicii din Antakya, unul dintre orașele distruse de dezastru.