Sari la conținut
Home » Video. Imagini inedite din Columbia. Un senator a intrat călare pe cal în Congres. „Unii au pisici, câini…eu am căluțul meu”

Video. Imagini inedite din Columbia. Un senator a intrat călare pe cal în Congres. „Unii au pisici, câini…eu am căluțul meu”

În Columbia, un senator a intrat călare pe cal în Congres, după ce săptămâna trecută, la 20 septembrie, președintele Senatului, Roy Barreras, a declarat de la tribuna parlamentului, moment în care a fost însoțit de „Covid”, un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei, că Senatul va fi „pet-friendly”, o zonă prietenoasă cu animalele de companie.

„Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi ‘pet-friendly’, prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie”, a anunţat Barreras.

Senatorul a dorit să verifice dacă sediul Legislativului este „pet-friendly”

Astfel că, senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat, nu a mai așteptat mult, doar câteva zile, și a intrat călare pe cal în Congres, ca să testeze dacă într-adevăr sediul Legislativului columbian este „pet-friendly”, așa cum a declarat săptămâna trecută președintele Senatului.

„Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie”, a declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei), potrivit observatornews.ro.

Paznicii care se aflau la clădirea Congresului nu l-au împiedicat pe senatorul uribist să intre pe cal în instituție, datorită faptului că președintele Senatului nu a pus niciun fel de condiție privind tipul de animal de companie cu care este permis să vină un angajat.

Gestul lui Barrera nu a fost bine primit de unii congresmeni din partea coaliției de guvernare, criticându-l drept „pantomimă ruşinoasă” şi „prosteală”.

Nu avea cum să rateze ocazia de a-și prezenta calul colegilor de Senat

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare, în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine, a mai precizat că „nu avea cum să rateze aşa o ocazie” de a-l face cunoscut pe „Pașaport”, calul său, pe care îl folosește la muncile câmpului.

Totodată, Rodriguez a afirmat că, prin această atitudine, de a veni cu calul la sediul Legislativului, a dorit să pună accent pe „truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci”. El a mai spus că și-a dorit, de asemenea, să protesteze față de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.