Sari la conținut
Home » Veste bună: Nu vor mai da foc coarnelor taurilor

Veste bună: Nu vor mai da foc coarnelor taurilor

O veste îmbucurătoare vine din orașul El Verger din Spania. Aici s-a interzis practica crudă de a da foc coarnelor taurilor în cadrul festivalului anual „Alergarea taurilor”.

Consiliul municipal din El Verger nu va mai angaja, subvenționa sau autoriza această distracție crudă.

Fără a da foc coarnelor taurilor

„Tradițiile evoluează în timp”, se arată în declarația primăriei locale. „Credem că este esențial să ne adaptăm la sensibilitățile și valorile în schimbare ale societății noastre. Este important să subliniem că numeroase orașe din statul spaniol și din alte țări au ales să nu mai organizeze evenimente cu tauri și foc din cauza unor preocupări similare”, se mai poate citi în comunicat.

Consiliul a mai spus că decizia lor se aliniază cu obiectivul de a se asigura că acțiunile lor garantează „respectul și demnitatea tuturor ființelor vii”.

Un prim pas

Mai mulți tauri
Mai mulți tauri care traversează prin mijlocul unui oraș

Aceasta este o mică victorie. Ar trebui să interzică cu totul cursele cu tauri și coridele, dacă ar avea exista respect pentru toate ființele vii.

„Practica de a da foc la coarnele taurilor provoacă stres, răni și suferințe inutile animalelor. Asta contravine principiilor noastre etice și responsabilității față de acestea”, se mai arată în comunicat.

Primarul din El Verger, Basili Salort, a subliniat că decizia a fost luată „în conformitate cu vremurile și cu noile sensibilități globale”.

Cursa continuă

Din nefericire, orașul va permite în continuare festivalul de alergare a taurilor. În cadrul acestuia, tauri îngroziți sunt urmăriți pe străzi, înainte de a fi uciși în lupte truncate. Ei vor fi uciși mai târziu chiar în acea seară.

Primarul Salort a declarat că nu crede că același „maltratare” precum c ea cu foc are loc în timpul festivalului. A recunoscut, însă, că an de an există zeci de răniți.  Uneori se întâmplă și decese (precum aceea a unui spaniol de 27 de ani, ”tras în țeapă” efectiv de un corn de taur, în 2009). Ca să nu mai vorbim de sutele de tauri asasinați în această procesiune macabre. Un masacru inutil al taurilor, potrivit worldanimalnews.

În timp ce interzicerea practicii crude de a da foc coarnelor de taur este un pas înainte pozitiv, percepția greșită continuă că alergările și luptele cu tauri nu sunt crude arată cât de mult mai este de lucru.

Etichete: