Sari la conținut
Home » Vei putea vorbi orice limbă. Cum a reacționat primul animal testat

Vei putea vorbi orice limbă. Cum a reacționat primul animal testat

Vei putea vorbi orice limbă. Compania Neuralink, ce a fost fondată de multimiliardar Elon Musk în anul 2016, are ca scop implantarea interfeţelor wireless creier-computer, care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice și a putea vorbi orice limbă.

Cercetătorul Elon Musk încearcă să realizeze o conexiune între inteligența artificială și oameni.În acest sens, specialistul a folosit un porc pe care și-a încercat experimentul. Animalului i-a fost implantat în creier un procesor, fapt ce permite comunicarea cu un computer.

Porcul, numit Gertrude, trăiește de două luni cu un microcip de mărimea unei monede. Microcipul are fire foarte mici, care sunt mai subțiri decât un fir de păr. Ele sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri. Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri, potrivit evz.ro.

„Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme: depresia, peirderea auzului, insomnia și pierderea memoriei.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul. Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”.

„Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, mai spunea Elon Musk despre marele său proiect care vrea să revoluționeze umanitatea.