Sari la conținut
Home » Câinii recunosc oamenii răi?

Câinii recunosc oamenii răi?

Cățel ajuns la urgențe după ce a consumat alcool!

Câinii recunosc oamenii răi? Un studiu recent dezvăluie că câinii au capacitatea de a evalua credibilitatea unei persoane. Datorită ,,detectivului” lor cu patru labe, poți determina dacă ar trebui să ai încredere într-o anumită persoană. Se pare că nasul câinelui este infailibil în acest sens.

Studiul a fost condus de Akiko Takaoka de la Universitatea din Kyoto, Japonia. Împreună cu colegii săi, Takaoka a dorit să investigheze dacă câinii pot avea încredere într-o persoană care le spune minciuni.

Câinii recunosc oamenii răi?

Experimentul a fost structurat în trei etape, dezvăluind în timpul acestora câteva aspecte interesante despre prietenii noștri cu blană.

De mult timp, oamenii știu că câinii reacționează la obiectele la care proprietarii lor indică cu degetul. Având acest lucru în vedere, concluzia este clară. Aceste animale pot înțelege gesturile umane.

Un grup de 34 de câini a participat la acest studiu, iar rezultatele au fost similare pentru fiecare dintre ei. La începutul experimentului, proprietarul a indicat cu degetul către un castron cu mâncare, iar prietenul cu blană a sărit bucuros imediat către el.

Aceeași situație s-a repetat, dar de data aceasta castronul era gol. Câinele, simțindu-se înșelat și dezamăgit, nu a mai urmat instrucțiunile datate de proprietar în a treia încercare. Astfel, câinele nu a mai avut încredere în persoana care îi spusese o minciună.

Câinii demonstrează o abilitate impresionantă de a interpreta gesturile și expresiile faciale

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Animal Cognition, dezvăluind că patrupedele își bazează judecata cu privire la credibilitatea unei persoane pe baza experiențelor lor anterioare.

Câinii demonstrează o abilitate impresionantă de a interpreta gesturile și expresiile faciale, permițându-le să decidă cum să reacționeze într-o anumită situație.

Mai multe cercetări au demonstrat, de asemenea, că prietenii noștri cu blană înțeleg perfect dinamica dintre proprietarii lor și străinii cu care interacționează.

Proprietarii câinilor au solicitat ajutor altor persoane. Animalele nu au acceptat recompense sau atenții din partea celor care se purtaseră nepoliticos cu stăpânii lor.

Este important să reținem că, deși câinii trăiesc în prezent, au o memorie de lungă durată și pot să-și amintească evenimente și interacțiuni timp îndelungat. Deci, data viitoare, să nu uităm să fim sinceri și respectuoși cu prietenii noștri patrupezi, conform atlas-geografic.net.