Sari la conținut
Home » Urșii au atacat din nou! Câinii ciobăneşti nu s-au TEMUT de animalele sălbatice de staturi IMPRESIONANTE

Urșii au atacat din nou! Câinii ciobăneşti nu s-au TEMUT de animalele sălbatice de staturi IMPRESIONANTE

Urșii au atacat din nou! Doi ciobani au fost la un pas de moarte. Ei au ajuns la spital cu plăgi muşcate, după ce au fost atacaţi de un urs în timp ce se aflau cu oile la păscut.
Cei doi bărbați au fost transportați de urgență la Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. Numărul persoanelor atacate de urs din Harghita, de la începutul anului, s-a ajuns la şapte.
Directorul Asociaţiei de Vânătoare din zonă, Janos Zsolt, a declarat sâmbătă că cei doi ciobani se aflau cu oile la păscut pe o păşune aflată la aproximativ opt kilometri de localitatea Mădăraş. La un moment dat, un urs a atacat turma şi când ciobanii au încercat să alunge animalul, acesta i-a atacat şi le-a provocat multiple răni muşcate, potrivit Agerpres.
Janos Zsolt a povestit că cei doi au reuşit să scape după ce în ajutorul lor au venit câinii ciobăneşti, care au alungat ursul.
Medicul de gardă Adrian Dobrică, specialist în chirurgie toracică, a declarat că „unul dintre pacienţi a fost muşcat de scalp, de coapsa dreapta, de şoldul drept, de antebraţ şi de organe genitale”, iar celălalt „are o rană muşcată la mâna dreaptă”.
Medicii spun că starea celor doi bărbați este stabilă, iar cel care a suferit mai multe răni va rămâne internat, iar celălalt este supus unor analize radiologice, întrucât este posibil să aibă şi fracturi la braț.
Şeful Asociaţiei de Vânătoare a precizat că în zonă a mai avut loc un atac în urmă cu două săptămâni, când un cioban a ajuns la spital şi nu este exclus să fie vorba despre acelaşi urs.Peste 500 de oameni din Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov, au protestat miercuri în faţa Ministerului Mediului şi au cerut derogare pentru împuşcarea urşilor periculoşi, respectiv a celor care fac pagube materiale şi pun în pericol vieţile oamenilor.După discuţia cu reprezentanţii protestatarilor, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că va emite un ordin privind cota de intervenţie pe carnivorele mari.Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că în judeţ este nevoie de intervenţia urgentă şi imediată în cazul a aproximativ 50 de urşi care creează probleme, atacă oameni sau animale şi provoacă stricăciuni în gospodării sau culturi agricole, iar în viitor trebuie găsite soluţii pe termen lung printr-o colaborare interinstituţională.ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Momentul care a creat ISTERIE în toată lumea. Ai mai văzut urși care să cânte la pian?

Momentul care a creat ISTERIE în toată lumea. Ai mai văzut urși care să cânte la pian?
07 Iun, 2017 la 11:34 amModifica

ȘOCANT! Răspunsul unui vânător străin care UCIDE URȘI BRUNI în România a uimit toată lumea!

ȘOCANT! Răspunsul unui vânător străin care UCIDE URȘI BRUNI în România a uimit toată lumea!
10 Mai, 2017 la 2:11 pmModifica

DECIZIE de ultimă oră! Urșii Koala mor de SETE! DETALII INCREDIBILE

DECIZIE de ultimă oră! Urșii Koala mor de SETE! DETALII INCREDIBILE
20 Mar, 2017 la 11:11 amModifica

Slovenia autorizează vânarea a 93 de urși bruni și opt lupi

Slovenia autorizează vânarea a 93 de urși bruni și opt lupi
20 Ian, 2017 la 10:56 amModifica

Etichete: