Sari la conținut
Home » A fost găsit un pui de urs într-o exploatare forestieră din județul Argeș!

A fost găsit un pui de urs într-o exploatare forestieră din județul Argeș!

  • de

A fost găsit un pui de urs într-o exploatare forestieră din județul Argeș!

Puiul are trei săptămâni, este perfect sănătos și va fi transportat într-o rezervație specială pentru urși!

Cazul celor patru pui de urs răpiți dintr-un bârlog din județul Harghita a fost intens mediatizat, iar ulterior au apărut diferite teorii despre posibila soartă tragică a micuțelor animale. Încă nu s-au găsit dovezi despre situația puilor respectivi, după ce au fost aruncați în zăpadă într-un mod agresiv, de către patru muncitori la o exploatare forestieră.

De această dată, în județul Argeș, tot în cadrul unei exploatări forestiere, un pui de urs în vârstă de trei săptămâni a fost găsit singur într-un bârlog. Diferența este dată însă de modul profesionist de a acționa a pădurarilor, care au apelat imediat autoritățile.

Potrivit WWF România, puiul va deveni locatar al Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, și va putea fi adoptat simbolic, adică susținut prin donații, de oricine își dorește să se implice activ în salvarea animalelor:

„Partenerii noștri de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears au transmis în urmă cu 10 minute dintr-un cabinet veterinar unde un pui de urs rămas orfan are parte de primele îngrijiri.
Puiul în vârstă de circa 3 săptămâni a fost salvat astăzi dintr-o exploatare forestieră din județul Argeș. După ce va fi hrănit și i se vor acorda îngrijiri medicale, puiul va fi transportat la Orfelinatul de urși din munții Hășmaș, pentru a fi introdus în programul de reabilitare pentru următorii 2 ani”, au anunțat activiștii de mediu de la WWF.

Potrivit legii, dacă într-o exploatare forestieră este găsit un bârlog, el trebuie raportat autorităților de mediu și exploatarea este oprită!

Conform informațiilor digi24.ro, ursulețul a fost găsit de pădurari care, în cazul lui, au procedat conform legii și au anunțat autoritățile, care au luat decizia să lase puiul în pădure, astfel încât să fie găsit de ursoaică:

„Din păcate ursoaica nu a revenit așa că luni ursulețul a fost dus la un medic veterinar pentru un consult si îngrijire. Masculul are cam 3 săptămâni, este în stare buna, mănâncă și este apt pentru transport. Acesta este primul ursuleț orfan primit în grija anul acesta și va ajunge la Bear Again în câteva ore”, au anunțat cei de la orfelinatul de urși.

Activiștii de mediu care lucrează pentru protecția urșilor susțin că în această perioadă a anului, când se nasc puii de urs, sunt înregistrate multe cazuri în care aceștia rămân orfani din cauza celor care exploatează pădurile și alungă ursoaicele sau distrug bârlogurile astfel încât să poată tăia copacii în continuare.