Sari la conținut
Home » Un pui dintr-o specie pe cale de dispariție a venit pe lume la o GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ de la noi

Un pui dintr-o specie pe cale de dispariție a venit pe lume la o GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ de la noi

Un pui de tamarin cu creastă este cel mai tânăr rezident de la Zoo Oradea ar putea să-și salveze specia. Lucru extrem, de rar, însă acesta s-a născut în captivitate. În toată lumea mai există câteva mii de exemplare din această specie de maimuțe.
Familia de tamarini cu creastă (Sanguinus Oedipus – denumirea științifică) a ajuns la Zoo Oradea în luna mai 2016, de la Viena, în urma unei donații. Masculul are șase ani, iar femela, cinci, și au devenit pentru prima dată părinți în urmă cu aproximativ o lună, scrie Crișana.ro. „Puii de tamarin își reglează temperatura direct din corpul mamei, de aceea și al nostru stă tot timpul lipit de mama lui”, explică administratorul Zoo Oradea, Szabo Alexandru pentru sursa citată.
Tamarinul cu creastă albă este una dintre cele mai mici maimuțe, se hrănește cu insecte și fructe. Specia e amenințată cu dispariția datorită defrișărilor pădurilor ecuatoriale. Mai multe amănunte legate de animale, tarife și programul Grădinii Zoologice Oradea puteți afla accesând site-ul www.zooradea.ro.(Sursa foto: Crisana.ro)

Etichete: