Sari la conținut
Home » Agresiv și înfricoșător: Un rechin spiriduș

Agresiv și înfricoșător: Un rechin spiriduș

sursă fofo: bbcearth.com; rechinii au suăraviețuit în ciuda amenințării cu extincția

Agresiv și înfricoșător. Cu un asemenea nas și cu pielea sa de culoare roz, chiar că e caraghios. Cu toate acestea, nimeni nu râde de un rechin, chiar dacă este un rechin spiriduș (goblin).

Rechinii sunt unul dintre cele mai enigmatice și seducătoare grupuri de animale de pe Pământ. Majoritatea au secrete ascunse, pe care nu le vom putea explora niciodată pe deplin.

Legendă: rechin spiriduș, maestrul adâncurilor

Agresiv și înfricoșător: Un rechin alb
Agresiv și înfricoșător: Un rechin alb care înoată liniștit

Trăind la mai bine de un kilometru adâncime, rechinii spiriduș sunt foarte aparte. Ei au o piele roz și un profil foarte distinct, care prezintă un bot alungit și turtit. În interiorul acestuia se află fălci proeminente, care sunt pline de dinți care seamănă cu niște unghii.

Aspectul lor bizar, înclinația lor de a apărea în locuri aparent aleatorii de pe tot globul, culoarea lor îi face să fie ceva ce poate nu ar trebui să existe.

Dar ei există, și sunt fosile vii de acum mai bine de o sută de milioane de ani. Fac parte din familia Mitsukurinidae, iar rechinul spiriduș se întâmplă să fie singurul reprezentant viu al acestei familii.

Agresiv și înfricoșător: Este o enigmă

Rămân multe de aflat despre acești rechini, dar cercetătorii pun încet-încet cap la cap puzzle-ul .

Dintre toate culorile pe care le-ai asocia cu un spiriduș, pun pariu că rozul nu este una dintre ele. Cu toate acestea, această culoare vine de la o trăsătură care se potrivește mult mai mult cu un demon mitic.

Rechinii spiriduș au pielea ridată și translucidă, iar prin aceasta, sângele lor este cel care le dă o nuanță tulbure, roz sau gri-violet.

Le crește nasul

Când sunt mici, sunt dotați cu nasuri disproporționat de mari. Ceea ce îi face niște pești urâți. Cu fălcile ciudate și pielea zbârcită, nasul supradimensionat nu le vine în ajutor favoare în ceea ce privește aspectul, potrivit factanimal.

Din fericire pentru rechin, în adâncuri este foarte întuneric deci nu îi vede multă lume. Iar nasul este plin de o serie de electroreceptori numiți ampule de Lorenzini. Acestea îl ajută să identifice slabelor bătăi de inimă ale prăzii sale. Deci, nasul e urât, dar folositor, mai ales în întuneric.

Etichete: