Sari la conținut
Home » Un întreg drum aglomerat din Europa a fost închis din cauza broaștelor! Motivul pentru care s-a luat decizia

Un întreg drum aglomerat din Europa a fost închis din cauza broaștelor! Motivul pentru care s-a luat decizia

  • de

Un întreg drum aglomerat din Europa a fost închis din cauza broaștelor! Motivul pentru care s-a luat decizia.

Drumul aglomerat se află în capitala Estoniei, Tallinn!

Mii de broaște au făcut ca un drum extrem de aglomerat din Estonia să fie închis, după ce autoritățile au decis să le ajute în perioada reproducerii. Astfel, pe toată perioada lunii aprilie, pe timp de noapte, mii de broaște vor traversa în siguranță drumul spre zonele de reproducere.

Potrivit Agerpres, voluntarii au ajutat peste 97.000 de broaște pentru a traversa drumul în siguranță până acum, iar anul trecut, mai mult de 2.000 de vietăți au fost salvate de pe drumul menționat anterior.

Un întreg drum aglomerat din Europa a fost închis!

Oficialităţile din Tallinn au în vedere construirea unui tunel pe sub drum pentru ca broaştele să-l poată traversa în siguranţă sau a unui iaz de partea unde acestea iernează.

„Broaştele erau aici înainte de construirea drumului”, povesteşte Kristel Saarm, voluntar la Fondul Naţional Estonian. „Acum iazurile unde se împerechează se află de o parte a drumului, iar locul lor de iernare, de cealaltă parte. Aşa că sunt forţate să treacă”, explică Saarm.

Pandemia de coronavirus a făcut însă apelul la voluntari imposibil în acest an, astfel că închiderea drumurilor a rămas singura cale de salvare a amfibienilor.

Suprafaţa caldă a carosabilului le face pe broaşte somnolente şi le încetineşte deplasarea, rămânând vulnerabile în faţa maşinilor.