Sari la conținut
Home » Pot pisicile să vadă fantome, spirite sau demoni?

Pot pisicile să vadă fantome, spirite sau demoni?

Pisică speriată sau care cască.

Pot pisicile să vadă fantome, spirite sau demoni? În Egiptul antic, pisicile erau venerate, iar cultura egipteană este renumită pentru devotamentul său față de pisici.

Uciderea unei pisici era considerată o crimă și oricine o făcea era aspru pedepsit. Dacă murea o pisică de companie, toți membrii familiei deținătoare trebuiau să își radă sprâncenele.

Pot pisicile să vadă fantome, spirite sau demoni?

Nu numai că egiptenii antici venerau pisica, dar o considerau o modalitate de a comunica cu tărâmul spiritelor. Dacă e să dăm crezare mitologiei egiptene, pisicile pot comunica cu spiritele, și se urmărește că ar putea fi capabile și să identifice clar unul.

De fapt, mitologia egipteană antică susține că pisicile sunt mediatori între tărâmul oamenilor și cel al spiritelor. Ar putea fi adevărat?

Mitologia egipteană antică susține că pisicile sunt binecuvântate cu puterea de a alunga spiritele rele, în timp ce budiștii cred că pisicile sunt sufletele morților care trăiesc în trupurile pisicilor înainte de a primi o nouă viață.

Multe povești folclorice pretind că câinii latră în timpul nopții pentru a alunga orice spirite rele. Același lucru se spune și despre feline.

S-a observat că pisicile se comportă ciudat atunci când simt o prezență neobișnuită în jurul lor. Se spune chiar că nu le place un loc dacă simt vreo prezență psihică acolo.

Se crede că pisicile văd orice aură sau prezență malefică în jurul ființelor umane. Mulți cred că pisicile pot prezice cu ușurință viitorul. Pe măsură ce își „cunosc” stăpânul sau că pot simți cu ușurință sentimentele.

Ele nu pot fi capabile să vă protejeze complet de spiritele rele, dar vă pot avertiza dacă ceva rău este pe cale să se întâmple, conform credinței populare.

Ce spun experții?

Oamenilor le place să spună povești cu fantome despre pisici, mai ales în preajma Halloween-ului. Dacă vorbești cu anumiți experți în animale, ai putea ajunge să crezi că există ceva. În ideea că pisicile pot vedea și poate chiar interacționa cu fantomele, spiritele sau alte entități paranormale.

Când a fost întrebat expertul dacă pisicile pot vedea cu adevărat fantome, a explicat:

,,Pisicile au evoluat pentru a simți lucruri pe care noi, ca oameni, nu le putem simți. Ochii lor pot vedea perfect cu cea mai mică cantitate de lumină, pot auzi de șase până la opt ori mai bine decât noi, iar mustățile lor sunt concepute pentru a detecta orice, de la schimbări de temperatură până la modificări ale curentului de aer”, a zis Galaxy, expert.

Galaxy notează că a avut propriile experiențe cu comportamente ciudate ale pisicilor. Pisicile sale captează mereu energie în casă.

,,Animalele, în general, sunt mai deschise să experimenteze conexiuni spirituale decât oamenii, deoarece nu sunt condiționate cultural să respingă aceste momente ca fiind pură imaginație”,  a zis Katherine Bozzi, o comunicatoare de animale care folosește meditația pentru a comunica cu animalele, atât vii, cât și moarte.

Așadar, pisicile chiar văd fantome și îngeri?

Este dificil de spus cu siguranță dacă există ceva în ideea că pisicile simt fantome, îngeri sau alte entități paranormale, dar un număr semnificativ de oameni par să creadă că pot.

Din păcate, pisicile au fost asociate și cu ghinionul. Ori de câte ori o pisică neagră îți intersectează calea, fie aștepți să treacă cineva mai întâi, fie poți să te întorci și să încerci să mergi pe un alt drum. Poate părea banal, dar simplul fapt că încă mai facem asta arată că trebuie să credem într-o oarecare măsură.

De cealaltă parte a monedei, există cei care adoră pisicile și nu cred că acestea ar putea fi asociate cu vreo abilitate supranaturală.

Oricare ar fi cazul, trebuie să recunoaștem că comportamentul pisicilor poate fi uneori ciudat și că uneori le putem vedea cum se comportă ca și cum ar vedea pe cineva în jur. Cu toate acestea, a crede dacă ele posedă sau nu vreo putere supranaturală depinde doar de tine, conform cats.com.