Sari la conținut
Home » Un exemplar rar de râs carpatin a fost surprins într-o gospodărie din Suceava!

Un exemplar rar de râs carpatin a fost surprins într-o gospodărie din Suceava!

  • de
râs carpatin

Un exemplar rar de râs carpatin a fost surprins într-o gospodărie din Suceava!

Exemplarul de râs carpatin a fost surprins în localitatea Falcău!

Potrivit informațiilor oferite de stirisuceava.net, o familie din Suceava a avut parte de o adevărată surpriză, asta după ce au observat în apropierea locuinței un pui de râs carpatin. Se pare că acesta a coborât din pădure, ajungând până în interiorul locuinței.

„Și-a venit un pui de linx, pe la gospodari, pe-acasă… De dulăii mioritici, nici că-i pasă! O fi singurel pe lume? Ce-o fi căutând, anume?”, a scris Steluța Cojocaru, cea care a postat imaginile pe pagina de Facebook a satului Falcău.

Acesta nu a fost speriat de oamenii care îl priveau curioși și îl fotografiau, reușind să se urce într-un copac din apropiere. Întâmplarea este una cu totul neobișnuită, asta mai ales din pricina rarității acestui exemplar de animal sălbatic.

 

Când oamenii s-au apropiat mai mult de el pentru a-l filma, puiul de râs carpatin a fugit din curte, nu înainte însă de a explora împrejurimile, fără frică.

Râsul Carpatin (Lynx Lynx) este un animal sălbatic răspândit în pădurile din Europa și Siberia. În România, populația de râși era estimată la aproximativ două mii de exemplare.