Ultimă oră. Zeci de mii de vizoni, masacrați! Animalele s-au infectat cu noul virus de la angajații fermei. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis că este primul caz de transmitere de la animal la om.

Crescătorii de vizoni din Olanda sunt îngrijorați, după ce mai multe cazuri de COVID-19 au fost semnalate la mamifere, de la începutul pandemiei, fapt care a dus la uciderea a zeci de mii de exemplare din aceste mici mamifere cu blană foarte prețioasă, a declarat luni, 6 iulie 2020, ministrul batav al Agriculturii, citat de AFP.

Autoritățile olandeze au început masacrul la începutul lui iunie, după constatarea primelor cazuri de contaminări, pentru a evita răspândirea bolii.

„În total, au fost constatate contaminări la 20 de crescătorii de vizoni din Olanda”, a arătat într-un comunicat Ministerul olandez al Agriculturii.

În 18 din cele 20 de crescătorii, toate animalele au fost ucise, urmând ca vizonii din ultimele două să fie uciși în orele următoare, a precizat ministerul, care a explicat că numai la ultima fermă unde au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt inventariate 12.000 de femele de reproducere.