De 617 Vizualizari

Turisti inconstienti! Au intrerupt ciclul depunerii oualelor de catre broastele testoase!

 

In fiecare an, broastele testoase merg pe o plaja lunga de circa 7 km din Costa Rica pentru a-si depune ouale.

In acest an insa, spre indignarea biologilor, ciclul a fost intrerupt de… un grup de turisti.

foto 2 turisti

Oamenii au mers pe plaja, care face parte din Ostional Wildlife Refuge, pentru a vedea fenomenul, numit de localnici „arribada”, potrivit Huffington Post.

Nimic in neregula pana aici, numai ca, turistii nu s-au multumit sa priveasca broastele de la distanta, ci au mers chiar pe plaja, printre ele. Speriate, foarte multe animale s-au intors in mare si nu au mai depus oua.

„Aproape ca am avut un atac de panica cand am vazut plaja atat de aglomerata de oameni”, a declarat Vanessa Bézy, un biolog care a vazut incidentul de la distanta, dintr-o ambarcatiune.

Pe plaja existau agenti de securitate, dar multimea a fost prea mare pentru ca acestia sa reuseasca sa o opreasca.

Potrivit managerului Ostional Wildlife Refuge, Carlos Hernández, turistii pot observa fenomenul insotiti de un ghid, din locuri special amenajate, insa in acest an multe persoane au ajuns pe plaja prin puncte de acces neautorizate.

Fenomenul „arribada” dureaza in mod normal cinci zile, iar testoasele depun aproximativ 10 milioane de oua. Specia de testoase care depune oua pe plaja din Costa Rica este considerata „vulnerabila”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X